Wolfgang Huber: Nem kell mindent a gazdaságnak alárendelni!

Létrehozás: 2010. július 07., 10:28 Legutolsó módosítás: 2010. július 07., 11:30

Stuttgart – Wolfgang Huber a Németországi Protestáns Egyház Tanácsának egykori elnöke óva intett az életterületek ökonomizálásától. Van egyfajta számmmisztika, ahol a mennyiség többet ér, mint a minőség – mondta mindezt helytelenítve Huber Stuttgartban a Robert-Bosch-Alapítvány konferenciáján. Forrás: epd.de, evangelisch.de, evangelikus.hu

Huber arra kérte a jelenlévőket, hogy mondjanak igent a jövő számára. Ez a gyerekek igenlését, a szegénység elleni döntést is jelenti és a jövő generáció jogainak elfogadását is. A képzés a kulcs ahhoz, hogy a szegénység továbbfejlődését a szekrényben tarthassuk: „Mindannyiunkon múlik az, hogy vajon a kultúrának lesz-e a jövőben olyan ereje, amely formálhatja társadalmunkat.”

„Az etikai orientáció és a szociális kompetencia képzési rendszerünkben valamint hivatásbeli valóságunkban sokszor háttérbe kerülnek” – sajnálkozott Huber. 

„De épp a szociális kompetenciájú emberek a legfontosabb feltételei annak, hogy az intézmények összessége is szociálisan felelősnek mutatkozzon. Csak egyesek játsszák el a bizalmat. De egyeseknek kell a döntő dolgokat is megtenniük azért, hogy újra nyerjünk” – hangsúlyozta az evangélikus szociáletikus.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben