Nyílt szakmai vitanapot tartanak a hitoktatásról és a hittantantervekről – Az alábbiakban a tervezeteket közöljük véleményezésre

Létrehozás: 2012. november 09., 09:01 Legutolsó módosítás: 2012. november 09., 18:52

Az Evangélikus Hittudományi Egyetem és a Magyarországi Evangélikus Egyház Oktatási Osztálya a hittantervek tekintetében nyílt szakmai vitanapot tart az Evangélikus Hittudományi Egyetemen, 2012. november 27-én 14.00-17.00 között. A tantervek és a hozzájuk kapcsolódó leírások, vitaanyagok most letölthetők az evangelikus.hu oldalról. Az alábbiakban dr. Kodácsy-Simon Eszternek, a Katechetikai Munkacsoport koordinátorának felhívását olvashatják ezzel kapcsolatban.

Az Evangélikus Hittudományi Egyetem idén márciusban konferenciát rendezett arról a helyzetről, amelyet az új köznevelési törvény teremt a hitoktatás területén. A nagy érdeklődéssel kísért szakmai konferencia eredményeképpen született az a döntés, hogy felülvizsgáljuk a jelenlegi hittantanterveket és elvégezzük a szükséges változtatásokat. 

Az új evangélikus hittantantervek fokozottabban koncentrálnának a tanítványi életre való elhívásra, az útonjárásra, az egyes ember konkrét kérdéseire, valamint a Biblia személyes és közösségi üzenetére. Az eddigi rendszer, vagyis a teológia tudományos felosztását követő tematikus évek szerinti felosztás helyett olyan megközelítést választanánk, amely egyszerre veszi figyelembe a diákok adott élethelyzetét és a Biblia útmutatását. 

A tantervek és a hozzájuk kapcsolódó leírások letölthetők az evangelikus.hu oldalról. 

Ezúton hívunk szeretettel minden érdeklődőt, különösen a hitoktatásban is dolgozó lelkészeket és hittanárokat szakmai vitanapunkra, melyen az említett vitaanyagot szeretnénk minél szélesebb körben, minél több véleményt meghallgatva átgondolni és tovább fejleszteni, hogy az valóban egyházunk javát szolgálja, s a hitoktatás területén képes legyen Jézus tanítványságra hívó szeretetének misszióját betölteni. 

A nyílt szakmai vitanapra 2012. november 27-én 14.00-17.00 között kerül sor az Evangélikus Hittudományi Egyetemen. Előzetes bejelentkezés nem szükséges. 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt! 

Dr. Kodácsy-Simon Eszter

a Katechetikai Munkacsoport koordinátora 

Fájlok
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben