Itt vagyok, engem küldj! – Október a Reformáció hónapja 2011

Létrehozás: 2011. október 02., 18:28 Legutolsó módosítás: 2011. október 02., 18:30

Az alábbiakban dr. Bóna Zoltán főtitkár levelét olvashatják el, amelyet a reformáció hónapjával kapcsolatban adott ki. Forrás: meot.hu

Tisztelt Lelkipásztor, Intézményvezető/Szervezetvezető Testvérem!
Kedves Gyülekezet! Kedves Közösség!


Ezúton is örömmel megerősítem, hogy Itt vagyok, engem küldj! címmel reményteljes várakozással és odaadó törekvéssel vagyunk az „Október a Reformáció hónapja 2011” programsorozat épületes megrendezése iránt, ezzel is csatlakozva az Önkéntesség Európai Évéhez.

Ami a közvetlen törekvésünket illeti, az a túloldalon található központi rendezvényekben nyer egyebek mellett kifejezést. Bizalommal várjuk e programokon a gyülekezetek és minden érdeklődő részvételét. A szép rend érdekében kérjük, hogy a mellékelt jelentkezési lapon (postán, e-mailben vagy faxon) jelezzék az október 16-i Uránia Nemzeti Filmszínházban megrendezésre kerülő Gálán való részvételi szándékukat szeptember 20-ig. A jelentkezés után az 500,- Ft/fő adomány befizetésére csekket küldünk ki, az adomány beérkezése után pedig küldjük a jegyeket. Az ígéretes program miatt várható nagy érdeklődésre való tekintettel jelzem, hogy a jegyek igénylését beérkezési sorrendben tudjuk teljesíteni.

A reményteljes várakozásunk pedig a helyi, gyülekezeti, intézményi, szervezeti programokat illeti. A korábbi évekhez hasonlóan nagy bizalommal buzdítjuk mindannyiukat, hogy minden gyülekezet, intézmény, szervezet – a protestáns autonómia és szolidaritás elve alapján – szervezzen olyan helyi kulturális, spirituális, oktatási, művészeti, vagy sporteseményeket, amelyek hitelesen és meggyőzően képviselik a protestantizmus értékeit. Hisszük, hogy a hónap folyamán valamilyen rendezvényre minden protestáns közösségben sor kerülhet.

A mellékelt általános plakát az országos rendezvényre, annak főtémájára és a rendező egyházakra hívja fel a figyelmet. A biankó plakátot pedig azzal a reménységgel küldjük, hogy a helyi rendezvényt e plakátra írva, az egységes arculathoz csatlakozva is népszerűsíti minden programszervező közösség. A harmadik plakát a budapesti, a debreceni, a pápai illetve a környékbeli közösségek kapják, hiszen e városok adják a fő rendezvények otthonát. Bizalommal kérjük, hogy mindhárom plakáttal népszerűsítsék a rendezvénysorozatot, annak országos és helyi eseményeit egyaránt.

Kérem továbbá, hogy a Gálára szóló jegyrendelő másik oldalán az Önök által rendezett, szervezett program(ok)ról tájékoztassanak szintén szeptember 20-ig, hogy azt a honlapunkra föltegyük és ott népszerűsítsük. A honlapon a programlistát a hónap folyamán folyamatosan frissítjük, mindazonáltal fontos, hogy már a programsorozat elején szép lista kínáljon gazdag eseményeket.


Kérjük tehát, hogy helyi rendezvények szervezésével, a plakátok kihelyezésével, szószéki/szóbeli buzdítással, a központi rendezvények látogatásával, határidős jegyrendeléssel, a helyi programokról való tájékoztatással segítsünk minél többeket szép, hitünknek megfelelő élményre. A http://www.meot.hu/ internetes cím alatt folyamatos információval szolgálunk a helyi és az országos rendezvényekről továbbá e helyről az úgynevezett biankó plakát fekete-fehérben megtalálható, letölthető, sokszorosítható s így a helyi információ szolgálatába állítható.

Október a Reformáció Hónapja! Kívánjuk, hogy a rendezvénysorozat által a magyar protestánsok maguknak és az egész társadalomnak hitelesen továbbítsák a nagyon szükséges buzdítást: Itt vagyok, engem küldj!

Dr. Bóna Zoltán
főtitkár

Budapest, 2011. augusztus 08.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben