Hírlevél 2008. november 27.

Létrehozás: 2009. január 13., 12:19 Legutolsó módosítás: 2009. február 24., 20:22



Ülésezik a Magyarországi Evangélikus Egyház zsinata
November 28.
A zsinat november 28-án egy napos ülésszakot tart. Ennek keretében megválasztja a zsinat lelkészi elnökét, az országos egyházi ügyészt és az ifjúsági bizottság elnökét. Beiktatásukon az istentisztelet keretében adjuk át ünnepélyesen egyházunk egyik legrangosabb elismerését, az Ordass Lajos díjat Terray László lelkész testvérünknek. A napirenden szerepel még az Evangélikus Szolidarétási Alap, a Tényfeltáró Bizottság is beterjesztett anyagot, amelynek tárgyalása zárt ülésen történik. A napirend utolsó pontja az Üllői úti székházzal kapcsolatos előterjesztés.
Kapcsolattartó: andras.koranyi@lutheran.hu


Meghívó az Ordass  Lajos-díj átadására
November 28.
A Magyarországi Evangélikus Egyház Zsinatának soron következő ülése keretében a fasori evangélikus templomban (Budapest VII. kerület Városligeti fasor 15.),
november 28-án, pénteken 11.30 órakor iktató istentiszteletet tartunk. Ezen alkalommal első ízben adjuk át egyházunk kitüntetését, az Ordass Lajos-díjat,
melyet a díj kuratóriuma Dr. theol. h.c. Terray László nyugalmazott lelkésznek ítélt oda. A laudációt dr. Fabiny Tibor egyetemi tanár mondja.
Az MEE elnöksége ezúton is hívja az érdeklődőket.
                  
Ittzés János            Prőhle Gergely
elnök-püspök           országos felügyelő



Bibliaismereti vetélkedő a Magyar Testvéri Börtöntársaság szervezésében
November 30.
A Magyar Testvéri Börtöntársaság kiemelt programja a 2008-as esztendőre a Biblia évéhez kapcsolódik.A társaság olyan bibliaismereti vetélkedőt rendez a fogvatartottak számára, amely a helyi börtönlelkész segítségével kerül megrendezésre. A Biblia Évéhez kapcsolódó programok fővédnökségét dr. Fabiny Tamás evangélikus püspök vállalta. A bibliaismereti vetélkedő ez év advent első vasárnapján, 2008. november 30-án kerül megrendezésre - remélhetőleg - az ország valamennyi büntetés-végrehajtási intézetében, 13.30 és 16 óra között.
A bibliaverseny résztvevői és nyertesei díjazásban részesülnek.
További információ: http://www.bortontarsasag.hu/mtb_aktualis.html


Völgyessy Szomor Fanni koncertjei
December 3. és 14.
December 3. 18:30, Gesztesi Katalin fotográfus kiállítás megnyitója, Budaörs, Gr. Bercsényi Zsuzsa Városi Könyvtár, Károly király u. 20.
December 14. 19 óra, Budahegyvidéki Evangélikus templom, Budapest, XII. kerület, Kék Golyó u. 17.
További információ: www.fanninet.com

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben