Evangélikus Hírlevél

Létrehozás: 2010. április 12., 00:00 Legutolsó módosítás: 2008. október 03., 12:56

III. évfolyam, 5. szám (2008. február 11.)

 

 

Evangélikus Hírlevél


 

 

III. évfolyam, 5. szám

2008. február  11.

 

A Magyarországi Evangélikus Egyház Hírlevele

Felelős kiadó: Hafenscher Károly szóvivő, orsz. irodaigazgató

Felelős szerkesztő: Kőháti Dóra hírfelelős

hirszolgalat@evangelikus.hu

 

 

Gáncs Péter püspök képviseli egyházunkat Genfben - Genf, február 13–20.

Az Egyházak Világtanácsának (EVT) százötven fős Központi Bizottsága február 13–20. között tartja ülését Genfben. Ennek keretében megemlékeznek a szervezet hatvanéves jubileumáról. A Szent Péter katedrálisban tartandó ünnepi istentisztelet igehirdetője Bartolomeus konstantinápolyi ökumenikus pátriárka. Az EVT KB tagjaként Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus egyház Déli Egyházkerületének püspöke vesz részt az ülésen, aki Pósfay György meghívására a helyi magyar protestáns gyülekezetben is szolgál.

Kapcsolattartó: gabor.petri@lutheran.hu

 

 

Bemutatkozik a Luther Kiadó és az Evangélikus Élet - Február 14.

Az Evangélikus Belmissziói Baráti Egyesület (EBBE) következő alkalma február 14-én, csütörtökön 17 órától lesz az Evangélikus Egyház Országos Irodájának utcáról nyíló földszinti termében (Bp. VIII. Üllõi út 24.). Bemutatkozik a Luther Kiadó és az Evangélikus Élet – Kendeh K. Péter és T. Pintér Károly részvételével. Értékelést tart: dr. Fabiny Tibor, áhítattal szolgál Kovács László lelkész.

Kapcsolattartó: janos.szeverenyi@lutheran.hu

 

 

Nők Világimanapja 2008 - előkészítő konferencia - Február 16.

Február 16-án 10 órai kezdettel előkészítő  konferenciát szerveznek a 2008-as Nők Világimanapja alkalmából, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus 

Tanácsa székházában (Bp. IX. Magyar Tudósok krt.3.) Erre szeretettel várják a gyülekezetek képviselőit, hiszen sok olyan hasznos, gyakorlati információt osztanak meg az előadók, amelyeket virtuális úton nem lehetett. A szervezők  arra biztatnak, hogy idén újabb gyülekezetek, közösségek kapcsolódjanak be a mozgalomba. 2008-ban Guayana (Dél-Amerika) asszonyai mutatják be országukat, és kérik könyörgéseinket. 

B. Pintér Márta (A MEÖT Női Bizottság képviseletében) 

E-mail: marta.pinter@lutheran.hu

 

Tanári csendesnap Aszódon - Február 18.

Az Evangélikus Egyház Aszódi Petőfi Gimnáziuma, Szakképző Iskolája és Kollégiuma (2170 Aszód, Régész utca 34.) február 18-án, hétfőn tanári csendesnapot rendez, melyen dr. Fabiny Tamás, az  Északi egyházkerület püspöke tart előadást.

További információ: www.aszevgim.sulinet.hu

 

Könyvbemutató a Biblia Éve 2008 programsorozat keretében - Február 21.

A "Biblia Éve 2008" programsorozat keretében könyvbemutatót szerveznek a Magyarországi Református Egyház Zsinata székházában (Bp. XIV. Abonyi u. 21.) 

február 21-én, csütörtökön 16.30-kor. A nemrégiben elhunyt német politikus, ismert keresztény közéleti személyiség, Johannes Rau kötetét méltatja: 

dr. Bölcskei Gusztáv református püspök, a Zsinat lelkészi elnöke. Az eseményen részt vesz Christine Rau és Rajnai Egyház vezetői is. A magyar kiadásról 

dr. Tóth Károly ny. református püspök, az Ökumenikus Tanulmányi Központ vezetője szól. 

Kapcsolattartó: zsinat.tanacsos@zsinatiiroda.hu 

 

Egyházkerületi nap - Celldömölk, február 23.  

Egyházkerületi napot szervez a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület Celldömölkön, február 23-án, szombaton. Helyszíne a celldömölki evangélikus templom, 

Ostffy Mihály tér 4. A részletes programot egyházunk hetilapja, az Evangélikus Élet aktuális száma közli.

Kapcsolattartó: gyula.menyes@lutheran.hu    

 

 

Minőségi Díjat nyert a bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium

Bonyhád-Pécs, február 15.

Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium Minőségi Díjat nyert a Dél-Dunántúli Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetségének pályázatán, "Szervezeti kultúra és hatékonyság" témában. Hét kategóriában összesen négy minőség díjat adnak ki, melynek egyike a bonyhádi evangélikus gimnáziumé lesz.

Az ünnepélyes díjátadó ceremónia február 15-én, pénteken, 11 órakor lesz Pécsett, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Zsolnay termében. 

Honlap: www.petofi-bhad.sulinet.hu 

 

 

Pályázati felhívás

Túróczy-hagyaték Alapítvány kuratóriuma pályázatot ír ki "Túróczy Zoltán és az 1948-as egyezmény" címmel. A pályázóknak levéltári kutatásaik eredményeit is feldolgozó dolgozatukat 2008. szeptember 30-ig kell postára adniuk. A pályázat nyitott. A jeligés dolgozatokat egy példányban és elektronikus adathordozón kell megküldeni az alapítvány székhelyének címére: Bp. 1015. Batthyány u. 59. mfszt. 6.

További információ: http://turoczy.lutheran.hu

 

 

 

FELHÍVÁS!  - "Apróval az aprókért"

A Magyarországi Evangélikus Egyház Püspöki Tanácsa "Aprókkal az aprókért" elnevezéssel mozgalmat indít.  - Tavasszal kivonják a forgalomból a legapróbb pénzérméket: az 1 és 2 forintost. Az egyház arra kéri gyülekezeteit, hogy külön perselybe gyűjtsék az aprókból származó adományokat. Ezekkel az aprókkal is szeretné támogatni egyházunk az aprók (gyermekek) között végzett munkát. Tekintettel arra, hogy a Magyar Nemzeti Bank február 29-ig veszi át az összegyűjtött forintokat, a gyűjtés a gyülekezetekben február 24-én vasárnap zárul. Ezt követően az összegyűlt aprópénzeket az Északi Egyházkerülethez kell eljuttatni. 

 

Kapcsolattartó: eszaki.kerulet@lutheran.hu

 

 

 

 

 

Impresszum

 

A Magyarországi Evangélikus Egyház Hírlevele

Felelős kiadó: Hafenscher Károly szóvivő, orsz. irodaigazgató

Felelős szerkesztő: Kőháti Dóra hírfelelős

hirszolgalat@evangelikus.hu

 

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben