Evangélikus Hírlevél

Létrehozás: 2008. május 26., 10:00 Legutolsó módosítás: 2008. október 03., 14:26

III. évfolyam, 34. szám (2008. júliius 21.)

 

Evangélikus Hírlevél


 

III. évfolyam, 34. szám

2008. július 21. 

 

 

 

 

 

A Magyarországi Evangélikus Egyház Hírlevele

Felelős kiadó: dr. Fabiny Tamás, a MEE médiamunkáért felelős püspöke

Felelős szerkesztő: Kőháti Dóra hírfelelős

hirszolgalat@evangelikus.hu

 

 

 

 

 

Véget ért a Szélrózsa találkozó - Július 21.

Véget ért a Szélrózsa, a Magyarországi Evangélikus Egyház 7. országos evangélikus ifjúsági találkozója, melyet július 16. és 20. között rendeztek Kőszegen. A "Hol a határ?"  

mottó jegyében szervezett rendezvényen mintegy 3000 fiatal volt jelen, közöttük határon túliak és külföldi testvéregyházak képviselői is. Az ötnapos rendezvényen igét hirdetett a MEE mindhárom püspöke: Ittzés János elnök-püspök, a Nyugati (Dunántúli), Gáncs Péter, a Déli, és Fabiny Tamás, az Északi Egyházkerület püspöke. A közéleti kerekasztal keretében fórumbeszélgetést vezetett Prőhle Gergely országos felügyelő. Istentiszteletek, áhítatok, komoly-és könnyűzenei programok, Öko-sátor, Lehetőségek piaca, mozgássérült-passió, találkozás neves közéleti személyiségekkel egyaránt részét képezte a színes és gazdag porgramsorozatnak. A találkozó egyik érdekessége volt, hogy helyszíne a szépirodalomból  

ismert: a mai Dr. Nagy László Gyógypedagógiai Intézmény épületeiben működött egykor a Hunyadi Mátyás katonai alreáliskola, ahol Ottlik Géza Iskola a határon című regénye játszódik. A "határbontás" jegyében a Szélrózsa történetében első ízben a város is - amellett, hogy igazi vendégszeretettel otthont adott a fiataloknak - szervesen bekapcsolódhatott a programba. A találkozó péntek estéjén Kőszeg főtere "Szélrózsa-térré" változott, mintegy ezer ember lehetett részese a missziói alkalomnak, ahol bizonyságtétellel, áhítattal, zenével, testvéri közösséggel ünnepeltek együtt városlakók és "Szélrózsás" fiatalok. 

Képek, blogok az ifjúsági találkozóról a myLuther evangélikus közösségi oldalon (www.myluther.hu), valamint a találkozó honlapján (www.szelrozsatalakozo.hu).

Forrás: Szélrózsa-sajtószolgálat

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben