Evangélikus Hírlevél

Létrehozás: 2008. május 26., 10:00 Legutolsó módosítás: 2008. október 03., 14:16

III. évfolyam, 13. szám (2008. március 31.)

 

Evangélikus Hírlevél


 

III. évfolyam, 13. szám

2008. március 31.

 

 

A Magyarországi Evangélikus Egyház Hírlevele

Felelős kiadó: dr. Fabiny Tamás, a MEE médiamunkáért felelős püspöke

Felelős szerkesztő: Kőháti Dóra hírfelelős

hirszolgalat@evangelikus.hu

 

 

 

 

 

 

 

Döntött a zsinat elnöksége - Március 28.

A MEE zsinatának elnöksége március 28-ai ülésén azt a döntést hozta, hogy fellebbez az egyházi bíróság első fokú ítélete ellen. (Evangélikus Hírlevél, 2008. március 27. III. évfolyam 12. szám). 

További információ: zsinet-request@lutheran.hu 

 

 

A MEE Külügyi Osztályának hírei

Hivatalos találkozóra készülnek a Bajor Evangélikus Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház vezetői 2008. május 6. és 8. között.

A találkozó egyik jelentősége abban áll, hogy bajor részről a legmagasabb egyházi képviselő, dr. Johannes Friedrich püspök is részt vesz a háromnapos alkalmon.

Egyházunkat hét fős delegáció képviseli majd, amelynek vezetői Ittzés János elnök-püspök és Prőhle Gergely országos felügyelő lesznek, Gáncs Péter, a Déli, és 

dr. Fabiny Tamás, az Északi Egyházkerület püspökének részvétele mellett.

                                             

Finnugor Lelkészkonferenciának ad otthont a Magyarországi Evangélikus Egyház a révfülöpi Oktatási Központban 2008. június 10. és 15. között.

A konferenciát 1937-ben rendezték meg először Budapesten, majd két évvel később Finnországban, ezután csak a rendszerváltást követően folytatódhattak a találkozók. 

A révfülöpi alkalmon finn, észt, erdélyi és magyarországi evangélikus lelkészek hallgathatnak előadásokat más-más megközelítésben a "Hit anyanyelve" témáról.

Kapcsolattartó: klara.tarr@lutheran.hu  

 

 

Tamás mise Kelenföldön - Április 6.

A Tamás mise következő alkalmát április 6-án 18 órától tartják a Kelenföldi evangélikus templomban (1114. Budapest, Bocskai út 10.).

17,30-tól közös éneklésre és személyes gyónásra várják az érdeklődőket. Az istentisztelet után szeretetvendégséget tartanak.

A szervezők jeltolmácsolást is biztosítanak.

Kapcsolattartó: aniko.darvas@lutheran.hu

Honlap: tamasmise.mindenkilapja.hu

 

Dr. Bíró László belgyógyász, ny. osztályvezető főorvos előadása - Április 7.

Az evangélikus kórházi lelkigondozói szolgálat április 7-én, hétfőn, délután 5 órai kezdettel tartja következő alkalmát az Országos Iroda Üllői út 24. sz. alatti földszinti, utcáról nyíló termében. Előadó: dr. Bíró László belgyógyász, ny. osztályvezető főorvos, a Rákosszentmihályi-Sashalmi Evangélikus Gyülekezet presbitere. Az együttlét témája: "Újabb ismeretek az egészséges életmódhoz - a betegségek bio-pszicho-szociális megkülönböztetése." 

Az előadásra és az azt követő beszélgetésre és szeretetvendégségre a szervezők, a lelkigondozói szolgálat munkatársai - Balogh Éva, Heinemann Ildikó és Honti Irén kórházlelkészek - szeretettel várják a kórházi lelkigondozókat, önkénteseket és minden érdeklődőt.

Kapcsolattartó: bodzabokor@gmail.com

 

A Déli Egyházkerület hírei

Kőszeg, április 6.

VII. Szélrózsa evangélikus ifjúsági találkozó munkaági előkészítő kurzusát Kőszegen tartják április első hétvégéjén, 4–6. között. A 10 órakor kezdődő vasárnapi záró istentiszteleten Gáncs Péter, az MEE ifjúsági munkájáért felelős püspöke hirdeti Isten igéjét.

 

Szeged, április 18. 

A Déli Egyházkerület idei tavaszi közgyűlését a Szegedi Evangélikus Egyházközség Luther-házának gyülekezeti termében rendezi meg április 18-án 10 órai kezdettel (6721. Szeged, Osztrovszky u. 5.). Az egyházkerület elnöksége erre az alkalomra szeretettel hívja és várja a Déli Egyházkerület közgyűlésének tagjait.

Kapcsolattartó: gabor.petri@lutheran.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

A Magyarországi Evangélikus Egyház Hírlevele

Felelős kiadó: dr. Fabiny Tamás médiamunkáért felelős püspök

Felelős szerkesztő: Kőháti Dóra hírfelelős

hirszolgalat@evangelikus.hu

 

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben