Új missziós terület: Bevásárlóközpontokban csellengő plázagyerekek elérése

— Felvéve: , , ,
Létrehozás: 2009. július 28., 14:20 Legutolsó módosítás: 2009. július 28., 14:55

Háromezer látogatója volt az Országos Bűnmegelőzési Bizottság (OBmB) által támogatott plázaprogramoknak – olvasom a mai Metropolban. (http://www.metropol.hu/itthon/cikk/438624) . A programok célja, hogy a bevásárlóközpontok tereinek jobb kihasználásával az ott csellengő gyerekeket lekössék. Szöveg: Bolla Zsuzsanna

A három helyszínen – Tatabányán, Győrött és Kecskeméten – a fiatalok többek között versíró versenyen, kézműves foglalkozásokon vagy éppen sakkversenyeken bizonyíthatták tehetségüket. De akadt olyan pláza is, ahol – a fiatalok kérésére – matematika-korrepetációkat is szerveztek. Kimutatható volt, hogy a fiatalok kevésbé rongálták meg az épület berendezéseit, mert szabadidejükben értelmes dolgokkal foglalkoztak.

A program folytatódni fog az Új Magyarország Fejlesztési Terv szociális városrehabilitációs projektjei keretében, ahol pályázni is lehet rá.

A kórházakban, büntetés-végrehajtási intézményekben már ott vagyunk, ahogyan a Ferihegyi repülőtéren is. Új helyek, új utak nyílnak meg előttünk.

Amikor időről időre felmerül a kérdés, merre tovább evangélikus egyház, akkor ilyen új területekre kell gondolni. Arrafelé kell missziót végezni, ahol szükség van, ahol emberek fogékonyak, nyitottak Isten igéje iránt. Bezárul egy ajtó, de kettő másik kinyílik.

Ez az önmagát és talán valami mást is kereső, mégis bizonyosfokig öntudatos és céltudatos, lázongó, de esendő, fiatalkorú tömeg, akik egyre több időt töltenek el a plázákban, minden bizonnyal kemény, de egy idő után hálás terület lehetne.

Egy ilyen program megszervezése egyházi részről is elképzelhető. A kérdés már csak az, ki vállalja? Mikor kezdjük el?

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben