Mit mesélt Demeter hajóskapitány? – Sétahajózás a Holt-Körösön

Létrehozás: 2010. július 20., 09:41 Legutolsó módosítás: 2010. július 21., 07:41

„Anya én már ültem metrón, buszon, HÉV-en, villamoson, trolibuszon, autóban, de még hajón soha!” – s ha egy ilyen mondat elhagyja a hatéves száját, akkor bizony anya ledöbben, hogy ez való igaz, úgyhogy, nosza, pótolni kell. A Szélrózsa pedig kiváló alkalomnak bizonyult arra, hogy ez minél hamarabb meg is valósuljon. Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna

Apuka el is vitte a csemetéket, és Demeter hajóskapitány pedig csak mesélt nekik, mesélt nekik, az egész világtörténelmet elmondta, Szarvastól egészen a világtengerekig és még azon is túl, ott, ahol a kurtafarkú malacka túr. Nagy sztorikat. Le sem lehetett állítani. Hogy valójában mit is mesélt, azt revideálni nem lehet. Aki átélte az tudja, aki meg nem, az jobb ha minél hamarabb elmegy a Holt-Körösre hajókázni vele.

Még a kormányt is átengedi a gyerekeknek, így maguk is hajóskapitányok lehettek. Hát kell ennél több? Ugye nem. Tegnap az óvodában volt mit mesélni, a gyerekek azt még csak-csak elhitték, hogy hajón utazott a fiam, de hogy vezette is, azt már csak a Misike, de a Dominik, ő bizony nem!

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben