Ha zavar a műsor, nyomd a gombot!

Létrehozás: 2011. január 18., 12:52 Legutolsó módosítás: 2011. január 18., 13:16

A napokban az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség azzal a felhívással fordult a nyilvánosság felé, hogy tegyenek bejelentést az egyik kereskedelmi televízióban futó, direkt nem mondjuk ki, micsoda nevű, valóságshowval kapcsolatban, ha abban pornográf elemeket látnak, vagy épp trágár beszédet tapasztalnak. Régóta köztudott tény, hogy a negatív vélemény sokszor nagyobb reklámot csinál egy-egy műsornak. Mi tehát a megoldás, hogy mégis csak véleményt mondjunk egy-egy kritikán aluli műsorral kapcsolatban? Szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna

Szép és jó az IKSZ igyekezete és elismerésre méltó az, hogy egyre gyakrabban hallatják szavukat különböző morális kérdésekben, de álljunk meg egy percre és gondolkodjunk el.

Azzal, hogy arra buzdítják az embereket, tegyenek panaszt a megnevezett műsor miatt, egyértelműen felhívják rá a figyelmet és arra ösztönzik őket, hogy nézzék az adást, ha addig nem is tették volna. Az illető műsornak pedig már eddig is majdnem kétmillióra rúg a nézettsége, így a szerkesztők akár köszönetet is mondhatnak a nézőszám ilyetén módon való stimulálásáért.

Az persze más dolog, hogy a munkából fáradtan hazaténfergő magyar ember manapság már alig-alig talál ebben az idősávban valamit, ami nézhető, hát nézi azt, amit elélöknek. De azért ne kérjük már meg a jóérzésű, erkölcsös embereket külön is arra, hogy (fel)ügyeletet tartsanak a műsorral kapcsolatban és csapjanak le, ha kivillan egy mell, vagy alpári megjegyzések szóródnak az éterbe.

Az ifjú kereszténydemokraták szerint is az efféle showk helyett inkább családbarát, gyermekvállalásra ösztönző műsorokat kellene sugározni. De vajon milyen műsor ösztönöz gyermekvállalásra? Talán épp a kivillanó mellekkel teletűzdelt... – állíthatják a csatorna részéről.

De amíg nincsen valóban normális műsor a fényládában, addig inkább arra buzdítsuk azokat az embereket, akik még képesek arra, hogy ne hagyják magukat butítani efféle abnormálisokkal, hogy ragadjanak távirányítót, és kapcsoljanak el vagy tegyenek be inkább egy normális DVD-t, vagy egyenesen kapcsolják ki a tévét és foglalkozzanak a családjukkal. Annyi szép és értelmes más dolog van a tévén kívül is a világban, fedezzék fel inkább ezeket.

A tiltakozásnak feltehetőleg ez lenne az egyetlen értelmes módja. A tévécsatornáknál a nézettség az úr – ezt nyilván a kereszténydemokraták tudják. Ha a keresztények feljelentgetik őket, attól maximum a nézettség fog generálódni. Ráadásul a tévétársaság mosolyogva kifizeti a büntetést, vállalja az elsötétítést vagy akármilyen más szankciót, ha elrabolhat nézőket (igen, még buzgó keresztényeket is!) a konkurens csatornáktól.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben

tévéműsor

Elküldte Szabó-Pap Gabriella idő 2011. január 19., 19:30
Szabadságunk része az is, hogy tudjunk szabadon választani. Régen, amikor csak egy tévéműsor volt, még lehetett azzal védekezni, hogy a fáradtan hazaérő ember nézi, amit mutatnak neki. Ma három ingyenesen nézhető közszolgáklati csatorna közül lehet választani, de a legtöbb háztartásban ennél többhöz is van hozzáférés. És a tévét meg a rádiót ki is lehet kapcsolni. Erkölcsösebb dolog, mint feljelentő leveleket firkálni. "Mindent szabad nekem, de nem minden épít."