Gáz volt, babám!

— Felvéve: ,
Létrehozás: 2009. január 29., 11:06 Legutolsó módosítás: 2009. január 29., 11:08

Hetekig foglalkoztatta nem csak Magyarország, hanem egész Európa országait a probléma, kapnak-e gázt, vagy sem. Ki bírják-e húzni a hideget a tartalékokból, vagy kezdhetik a villany konvektorok vásárlását a boltokban, rosszabb esetben pedig a parketta feltüzelését a lakásokban. Szerző: Bolla Zsuzsanna

Aztán mindenki hátradőlt, van elég tartalékunk, akár tavaszig is vígan elvagyunk. Akkor meg még inkább megnyugodtak a kedélyek, amikor a hosszúra sikeredett egyeztető tárgyalásoknak köszönhetően, végre megnyitották a földgázvezetékeket.

Látszólag a téma már lecsengett, de egy ismerősöm a minap mesélte, hogy kézhez kapta a gázszámlájukat és infarktus közeli állapotba került. Eleddig olyan 30 ezer forintot fizettek, úgy, hogy volt rajta egy kis szociális támogatás is. A most kézhez kapott számla viszont negyven feletti, alulról súrolja az ötvenet, így hát a megszokott összegtől merőben eltér. Ezen is van támogatás, nem is kevés, de ha ez sem lenne rajta…

És akkor el kezdett gondolkodni, hogy miért fogyhatott ennyi gáz.

Először is a bediktált óraállást nézte meg – stimmel. Aztán komolyabban gondolkodott, miért fogyaszthattak többet. Persze, ott voltak az ünnepek, otthon voltak. De mivel a cirkó úgy van beállítva, hogy egész nap 21-22 fokon temperáljon akkor is, ha nincsenek otthon, ezért emiatt sem kellene többletfogyasztásnak jelentkeznie. Mi történhetett?
És akkor fejéhez kapott: - Gáz volt, babám! Bizony! Nem jött a gáz rendesen. Tartalékokat éltünk fel, legalábbis azt mondták. De ki tudja, milyen fűtőértékű tartalékokat. Persze bizonyítani nem tud semmit, hogy ő bizony csak ugyanúgy fűtött, mint korábban, mégis másfélszer annyi fogyott. Pedig annyi fogyott.

És meg kellett állapítania: ezen az egész botrányon már megint a kisemberek buktak! Ők a pénztárcájukban lévő pénzzel számolnak el, illetve számolják ki a csekkre. De van-e valaki, aki a lelkiismeretét veszi számba?

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben