Átvágások kora – Kenyérkeresőtől a kenyérre vágyókig

Létrehozás: 2010. október 04., 13:43 Legutolsó módosítás: 2010. október 04., 13:48

Családom tagjaival szombat esténként hol egyik, hol másik tehetségkutató műsort nézzük, hátha akad jóhangú énekes bennük, aki érdekes, jó zenét produkál. Van pár kedvenc és mivel a szombati műsorokban több a reklám és az összekötő szöveg, mint maga a zenei rész, ezért a minap az interneten keresgéltünk, egy-egy kedvelt ember nevét beírva. Érdekes eredményekre jutottunk. Szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna

Nem szól másról ez a világ, mint az átvágásról. Az ember mindig reménykedik, hogy nem, de aztán rá kell jönni arra, hogy a tévék, rádiók és lapok által kavart botrányok nem is botrányok, csak kreálmányok, a műsorvezetők beszólásai mindig célzottak, de még a zsűritagok választása is meg van vezetve. És ez mindkét tehetségkutató műsorra igaz.

Van olyan résztvevő, aki már régóta lemezeket ad ki. Igaz ugyan, hogy nem ismert még a neve, hiszen naponta nem játsszák számait a rádiók, de mégis kiadványai vannak. Ez az énekes azt állította az egyik lapban, hogy népes családjának nélkülöznie kell majd, amíg ő a versenyben szerepel. Ő a kenyérkereső és a fizetése azonban kimarad addig, ámde a netre feltett, általa énekelt számok felett menő diavetítésben mégis kiderül, hogy feleségével egzotikus vidéken nyaralt sorozatosan az utóbbi években. Az emberben óhatatlanul felmerül tehát a kérdés, tényleg a küszöböt rágja-e a család, amíg ő távol van tőlük... Kinek lehet valóban hinni az átvágások korában?

Emberéletek a tétek. Itt a műsorban is megváltozhatnak sorsok, van, akiből még híresebb lesz, van, akit újra visszadobnak a semmibe. Mi meg nézzük a XXI. század nagy meséit. Kinek lehet tehát valóban hinni az átvágások korában?

Mi a valódi, igaz történet? Ami nem álca, nem bumbug, hanem valóság? De szerencsére az ember ráakadhat ma már olyan videókra is, amelyek arról szólnak, hogy kik azok, akik valóban éheznek? Azokra, akiknek szükségük lenne a támogatásra!

Az alábbiakban a Klenóczkyné Sulyok Anna evangélikus lelkésznővel készített anyagot lehet megnézni arról, hogyan próbálnak Bátonyterenyén segíteni az éhező kisgyerekeken, akiknél nagy dolog, ha szalámi kerül a kenyérre, sőt nagy dolog egyáltalán a kenyér:

http://www.rtlklub.hu/musorok/hazonkivul/videok/102691

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben