A futball vébé és a misszió

Létrehozás: 2010. június 10., 13:44 Legutolsó módosítás: 2010. június 10., 13:44

Reisch György evangélikus lelkész a minap a fraternetre küldött, a futball világbajnokság és a misszió témájáról megfogalmazott írását közöljük.

Kedves figyelmes hittestvérek és sportra érzékeny lelkészek!

Ismét egy nem mindennapi világeseményre kerül sor: a Labdarúgó Világbajnokságra; – a Dél-Afrikai Köztársaságban! – Jó alkalom misszióra!

Sajnos, a magyar válogatott kimaradt e nagy játékból!

De: hogy mielőbb elérjék a részvételi szintet, ahhoz már most, erre a csúcseseményre is figyelni kell! – Minél több gyermeknek, felnőttnek, sportot szerető érdeklődőnek; külön: a politikusoknak (helyieknek és országos illetőségűeknek)  pedagógusoknak, és lelkésznek/!/ módot és lehetőséget kellene adni, hogy láthassák, megnézhessék a találkozókat! Hogy: tanulják a játékot! Hogy: együtt drukkolhassanak! Hogy: kedvük-vágyuk ébredjen a legjobbak szintjére emelkedni, s a magyar színeket majd ott képviselni! S országunk sport-örökségéhez, és az Aranycsapathoz méltóan szerepelni! Sportszerűen és nagyszerűen térni vissza Európa és a világ foci-elitjébe! 

Jó alkalom és lehetőség,  – ahol mód van rá, –  biztosítani az érdeklődőknek a találkozók megtekintését!! Közösségek kialakulását! – Talán a gyülekezeti termekben, egyház-közelben! – Nyugodtak lehetünk a felől, hogy a pályákon is sok hitvalló labdarúgó igyekszik majd örömöt szerezni a Nézőknek. (Talán nem egy közülük nem csak sokat edz, de sokat is imádkozik, és sokat is segít a szegényeknek és rászorulóknak!)

Gondoljunk arra, hogy: végre/!/, talán olyan országban élhetünk, ahol a hit és az élet egységben lehet! Teljességében jelenhet meg! A sportban is; a sporttal is! – Ahol az egyházak odafigyelhetnek a sportra is! (S nem akadályozzák,  – sem egyház, sem állam –  a sport fejlődését, erősödését! – Amint tették ezt évtizedeken keresztül! Az általam ismert és megélt esetekben is!

Melyekben: „egyháziak" és „civilek" egyaránt gátolták, akadályozták a hit és a sport együttes megélését, és az ifjúság életének Hit általi megerősítését!

Kedves olvasók! A fentieken túl: gondoljunk a közelgő szünidőre is!Mennyivel jobb, ha a gyerekek a Világbajnokság ideje alatt (egy egész hónap!) sem csavarognak, „bandáznak" (és nem is sorolom, még mi mindent csinálhatnak), hanem ezek helyett: drukkolhatnak egy gyülekezeti teremben berendezett „VB-klubban"! – Azt már hadd ne én írjam meg, hogy milyen áldásos hatással lehet az emberre, különösen a gyermekekre/!/  egy közelben lévő „hitben-izmos" leleményes lelkész, aki a Lélek erejével is bír, és sportszerűen „játszik"! S akinek JÉZUS KRISZTUS a szövetségi-kapitánya!

Kedves olvasók, presbiterek, sportot-kedvelő gyülekezeti tagok! Nyerjétek meg lelkészeiteket, hogyha mód van rá: nyissák meg termeiket a drukkoló-közösségre vágyók előtt! – Ez, még egy kísérletnek is megéri.

Kedves lelkészek! Nyissátok meg termeiteket, hogy bemehessenek a fiatalok és felnőttek! – S lehet, hogy a hónap múltán, a VB után, is felkeresnek titeket. 

Áldást, lelki erősödést és jó meccseket kívánok!

Gondolva bajban lévő testvéreinkre és polgártársainkra is: akiknek egy-egy nyitott VB-alkalmon gyűjtést is lehetne tartani, vagy támogatást kitalálni.

Hitet, tettet, sikert kívánva: Reisch György, evangélikus lelkész 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben