Zárul a millenniumi év Pécsett

Létrehozás: 2009. november 18., 14:08 Legutolsó módosítás: 2009. november 18., 14:09

Pécs – Az egy évvel ezelőtt, advent első vasárnapján megnyitott millenniumi esztendő a végéhez közeledik. A több tízezer embert megmozgató színes, programokkal teli időszak végén Mayer Mihály megyéspüspök levélben fordult papjaihoz és a hívekhez azzal a kéréssel, hogy szeretné, ha méltó módon zárulna a millenniumi időszak. Forrás: Magyar Kurír

A millenniumi esztendő célja az volt, hogy a hívek megerősödjenek hitükben, megtapasztalják a közösség és az összetartozás felemelő érzését, és újult erővel folytassák közös utukat Krisztus nyomában.

A záróünnepség napján, november 28-án reggel 8 órától szentségimádás lesz a bazilikában, majd 10 órakor Paskai László bíboros, nyugalmazott esztergom-budapesti érsek vezetésével ünnepi szentmisével zárul a millenniumi év, délután pedig lehetőség nyílik arra, hogy az idelátogatók megismerjék mindazt a kulturális és szellemi értéket, amelyet az egyház Pécsett az ezer év alatt teremtett. Ezért ingyenesen látogatható lesz a székesegyház, a kincstár, a Dómmúzeum, a püspöki kripta, a püspöki palota kertje, valamint az Egyetemi Könyvtárban található Klimo Könyvtár.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben