Lelkészi Közösségvállalási Alapot hoztak létre a református egyházban

Létrehozás: 2009. december 10., 16:56 Legutolsó módosítás: 2009. december 10., 17:03

Budapest – LEKA – Lelkészi Közösségvállalási Alap a Tiszáninnenen – A Tiszáninneni Református Egyházkerületben szolgáló lelkipásztorok már korábban létrehoztak egy közösségvállalási alapot, amelybe a lelkészek befizetései mellett az egyházkerület más forrásaiból is hozzárendel pénzt. Forrás: Európa Rádió

Erről már 5 évvel ezelőtt, 2003-ban megalkotta rendeletét a Tiszáninneni Református Egyházkerület. Az idei rendeletmódosítást követően a testület első közgyűlésén megválasztották azt a bizottságot, amelyik a támogatások elosztásáról tanácskozik majd.

„A cél továbbra is az, hogy a mindennapi megélhetés problémái ne váljanak a lelkészi munkavégzés akadályává" – mondta Csomós József tiszáninenni református püspök.

Hozzátette: „Keresztyén mivoltunkból fakadóan a közösség mást jelent, mint egy egyesületet, szakszervezetet, vagy bármilyen más szerveződést, ahol emberek összetartoznak."

Úgy fogalmazott, hogy: „Ebben a nagybetűs közösségben, régi szóhasználattal szólva atyafiak vagyunk, vagyis egy Atyának a gyermekei."

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben