Kórházkápolna várja a betegeket az ORFI-ban

— Felvéve: , , ,
Létrehozás: 2010. november 11., 12:11 Legutolsó módosítás: 2010. november 11., 12:15

Budapest – November 9-én átadták az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet (ORFI) új közösségi központját, amely egy kápolnából, klubgalériából és konferenciateremből áll. A liturgikus teret Erdő Péter bíboros áldotta meg. Forrás: Magyar Kurír

Az első szentmisét december 5-én tartják majd a Szent Lukács-kórházkápolnában, azt követően pedig minden vasárnap délelőtt várják ide a betegeket, orvosokat, ápolókat. A közösségi központ keretén belül átadott klubgalériában művészeti kiállításokat tartanak majd, a konferenciaterem pedig többek között betegfórumoknak ad otthont.

Az elmúlt nyolc évben igyekeztek módszeresen megújítani a régi kórházi kápolnák romjait, és újakat létrehozni – jelentette ki Erdő Péter bíboros, prímás az ORFI kórházkápolnájának megáldását követő beszédében. Az esztergom–budapesti érsek úgy fogalmazott: az oltári szentség jelenléte egy épületben kisugárzó erő, amely átrendezi a teret és az időt.

Az eseményen ünnepi beszédet mondott Latorcai János, a parlament alelnöke, Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter és Németh Tamás, az MTA főtitkára. Poór Gyula, az ORFI főigazgatója emlékeztetett arra, hogy évente 9–10 ezer fekvő-, és 65–70 ezer járóbeteg fordul meg az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézetben.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben