A PC USA missziós munkatársai Magyarországra látogattak

Létrehozás: 2011. május 19., 11:03 Legutolsó módosítás: 2011. május 19., 11:03

Budapest – Az Amerikai Presbiteriánus Egyház – Presbyterian Church of USA – 10.000 gyülekezete mintegy 2,5 millió tagot számlál. Világmissziós irodájának munkatársai a napokban Kárpátaljára és Magyarországra látogattak a testvéregyházi kapcsolatok mélyítése és missziós hálózatuk további kiépítése céljából. Forrás: reforamtus.hu / Visontai Dóra

Amgad Beblawi, a World Mission Európa (Közel-Kelet és Közép-Ázsia) titkára, Ben Albers, a World Mission misszionáriusokat felügyelő munkatársa (Personnel Office), Kathy Reeves, a presbiteriánus nőszövetség vezetője és Burkhard Paetzold, a PC USA európai kapcsolattartója a leginkább cigányok között szolgáló missziós munkatársak koordinátora május 12 és 23 között európai körútjuk első állomásaként néhány napot a térségben töltöttek.

Útjuk során találkoztak a Kárpátaljai Református Egyház püspökével, Zán Fábián Sándorral és a beregszászi Diakóniai Központ vezetőjével, Nagy Béla főgondokkal. Megbeszélést folytattak többek között a PCUSA kárpátaljai missziós munkatársának, Nadia Ayoubnak szolgálati területeiről, aki az utóbbi hónapokban kezdte el szolgálatát a cigánymisszióban. Az Amerikai Presbiteriánus Egyház több projektjének helyszínét, így iskolákat és cigánymissziói központokat látogattak, majd találkoztak azokkal a kosárkészítő cigányasszonyokkal Nagydobronyban és Gáton, akik alkotásait amerikai gyülekezeti tagok értékesítik támogatva ezzel a kárpátaljai missziót. Ezen kívül egyházuk magyarországi missziós munkatársai segítségével telepített víztisztító berendezéseket és kutakat is felkeresték Fornóson.

Következő állomásként a Magyarországi Református Egyház Zsinati Hivatalában Tarr Zoltán zsinati tanácsossal és Ódor Balázs külügyi irodavezetővel találkoztak, mely alkalommal a két egyház partnerkapcsolatainak és közös missziós szolgálatának jövőjéről és további közös munkaterületekről folytattak megbeszélést. 

A mai napon a MRE Missziói Iroda irodavezetőjével, P. Tóthné Szakács Zitával és a MRE cigánymissziós referensével, Landauer Attilával és a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársaival találkoznak és tárgyalnak a jövőbeni tervekről és együttműködési lehetőségekről. 

Útjukat Prágában folytatják, ahol a Cseh Református Egyház zsinatán vesznek részt, majd Berlinbe utaznak, ahol a Berlin Brandenburgi Református Egyház moderátorával és a helyi Betlehem gyülekezet lelkipásztorával találkoznak.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben