A doni áldozatokra emlékeztek Szombathelyen

Létrehozás: 2010. január 14., 12:58 Legutolsó módosítás: 2010. január 14., 12:58

Szombathely – Január 13-án, szerdán a Don-kanyarban elesettekről tartottak megemlékezést a szombathelyi Martineum Felnőttképző Akadémia udvarán lévő pápai keresztnél. Forrás: Magyar Kurír

A rendezvényen Feiszt György önkormányzati képviselő mondott ünnepi beszédet, majd 10.30-kor Brenner József általános helynök szentmisét mutatott be. A bevonulás után Kövér István főszervező köszöntötte az egybegyűlteket, majd emlékbeszédet mondott Lechner Ferenc, az ’56-os Szövetség országos elnökségének tagja. A szentmise végén az evangélikus és a református felekezetek lelkészei is megemlékeztek a 67 évvel ezelőtti doni áttörés áldozatairól – adta hírül a Szombathelyi Egyházmegye. Az eseményről további képek is láthatók az egyházmegye honlapján.

*

Január 12-én este 6 órakor a hódmezővásárhelyi Szentháromság-templomban is tartottak szentmisét a Don-kanyarban elesett magyar katonák lelki üdvéért. A szertartást Németh László plébános, nyugállományú tábori lelkész őrnagy mutatta be, megemlékező beszédet mondott Demeter János református lelkész, tartalékos tábori lelkész százados – tájékoztatott Varga Árpád Attila.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben