„Hálát adok Istennek a belém helyezett bizalomért” – mondta a CCEE új főtitkára

Létrehozás: 2008. október 10., 09:09 Legutolsó módosítás: 2008. október 25., 16:14

Forrás: Magyar Kurir/Vatikáni rádió

Esztergom - Október 1-jén új főtitkárt választott az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa. Duarte da Cunha, a testület új főtitkárával a Vatikáni Rádió magyar szerkesztősége készített interjút.

Duarte da Cunha az interjúban elmondta, hogy számára meglepetés volt a megválasztása és egyben úgy érezte, hogy meghívás Istentől és az egyháztól. Új kihívás, amelyet megköszön Istennek

- Most megváltozik az életem, el kell költöznöm eddigi lakhelyemről. Megfelelő embereket kell keresnem, akik helyettesítenek eddigi munkámban a különböző intézményekben. A kérdéskör azonban továbbra is fontos marad számomra, minden probléma, ami a családdal kapcsolatos: a várandós anyák, az újszülöttek, a még meg nem születettek. Azt hiszem nemcsak Portugáliában, hanem Európában, sőt az egész világon súlyos problémák kapcsolódnak a családhoz. Továbbra is minden lehetségest megteszek a család védelmére, a szó legszorosabb értelmében. Hiszem, hogy az egyház nem pusztán dokumentumok, az eszmék szintjén tevékenykedik, hanem műveivel is. Ezek révén válik nyilvánvalóvá az a szenvedélyes szeretet, amellyel az egyház az emberek felé fordul - magyarázta az új főtitkár.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben