Karitászünnep: Ezerkétszáz ünneplő

Létrehozás: 2011. november 22., 11:13 Legutolsó módosítás: 2011. november 22., 16:35

Budapest – A Szent Erzsébet rózsája-díj átadását is magában foglaló jótékonysági est előtt zajlott a Szent István-bazilikában a Katolikus Karitász nagyszabású, egész napos, ezernél is több résztvevőt felvonultató ünnepi találkozója. Az összejövetelen a Katolikus Karitász megalapításának nyolcvanadik, újjászervezésének huszadik évfordulójára emlékeztek. Forrás: Magyar Kurír

Az összegyűltek előadásokat hallgattak meg; Horváth Zoltán a Karitász lelkiségéről, Bánóczky Előd Szent Erzsébet életéről szólt meggyőző erővel. A Katolikus Karitász országos igazgatója, Écsy Gábor irányításával zajlott az ünnep. Lángoló szeretet címmel jelent meg erre az alkalomra a Magyar Karitász történetét feldolgozó könyv, amelynek tartalmát a kiadvány összeállítója, Zagyva Richárd ismertette.

A találkozó befejezéseként Erdő Péter bíboros hálaadó szentmisét mutatott be. A szertartáson részt vett a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai közül Bábel Balázs, Balás Béla, Katona István, Cserháti Ferenc, Palánki Ferenc és Spányi Antal, a Katolikus Karitász püspök-elnöke, aki szentbeszédében a cselekvő szeretet egyházunkban élő példáiról, a magyar és az egyetemes történelem sorsfordító eseményeiben nagy szerepet játszó szentekről is szólt.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben