Csepel Örökség Díjat kapott Kispál György plébános

Létrehozás: 2011. november 07., 16:40 Legutolsó módosítás: 2011. november 07., 16:41

A Csepel Jézus Szíve Plébánián Kispál György plébános 1978 óta teljesít szolgálatot. Október 23-án, Az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére rendezett ünnepségen Csepel Örökség Díjat kapott. Forrás: Magyar Kurír

1978-ban, Székesfehérváron szentelték pappá; ettől kezdve a csepeli plébánián végezte lelkipásztori szolgálatát. 1986-ban az Állami Egyházügyi Hivatal elhelyezte; 2000-ben került vissza Csepelre az akkori püspök utasítására.

A kitüntetés kapcsán a Csepeli Hírmondónak adott interjújában elmondta: „én csak a dolgomat teszem.” Az egyházközség tagjainak munkáját emelte ki, akik sokat tesznek a családokért, a fiatalokért, a szegényekért és az öregekért. „Őket valóban dicséret illeti.”

„Csak rajtunk és odaadásunkon múlik, hogy mire vagyunk képesek embertársainkért.” Csepelen sok olyan ember van, „akiről nem is sejtjük, hogy vallásos. El sem hinnénk, hogy hányan imádkoznak, akik nem is járnak templomba. Amikor a HÉV-en utazom és elnézem az arcokat, mindig meglepődöm azon, hogy mennyi jóindulatú ember van. Mintha csak arra várnának, mint az ősegyházi időkben, hogy valaki megszólítsa őket, megfogja a kezüket…” – hangsúlyozta Kispál György plébános.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben