Betlehemek a karácsonyi bélyegeken

Létrehozás: 2011. november 03., 11:12 Legutolsó módosítás: 2011. november 03., 11:13

A Magyar Posta a Székesfehérvári Püspöki Palotában bocsátotta forgalomba idei karácsonyi bélyegeit. A kétcímletű bélyegsorozatot Nagykarácsony és Vörs templomai, valamint a két településen minden évben felépülő különleges betlehemek díszítik. A bélyegeket Bakati Gábor, a Magyar Posta vezérigazgató-helyettese Spányi Antal megyéspüspök jelenlétében ünnepélyes keretek között mutatta be október 27-én. Forrás: Magyar Kurír

A magyar bélyeg hazánk kulturális névjegye. Azokat a képekben megfogalmazott gondolatokat közvetíti, melyek Magyarország és a magyar emberek számára az adott évben kiemelkedő jelentőségűek – szerepel a Magyar Posta Zrt. közleményében.

A Magyar Posta hagyományaihoz híven minden évben a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó forgalmi bélyegeket is készít, melyek méltó közvetítői a szeretteinknek szóló ünnepi jókívánságoknak. Most megjelenő filatéliai különlegességein két egyedülálló betlehemet és katolikus templomot mutat be.

A kétcímletű bélyegsorozat egyik címletén az idén 75 éves nagykarácsonyi templom mellett minden évben felépülő kültéri betlehem részlete, a másik címleten a vörsi római katolikus templom épülete és a templomban évről-évre megépített beltéri betlehem részletei láthatóak. A bélyegképeken a Karácsony felirat és a díszítő motívumokat aranyszínű fólia díszíti. A sorozathoz tartozó alkalmi borítékon a bélyegeken látható templomok szerepelnek; az alkalmi bélyegző motívuma egy angyal. A 90 és 115 forint névértékű bélyegek Hajdú József művészfotóinak felhasználásával, Domé Eszter grafikusművész tervei alapján készültek a Pénzjegynyomdában.

Október 27-én került forgalomba a Magyar Posta új, egyedileg megszemélyesíthető karácsonyi bélyegíve is, mely a karácsonyi üzenetek bérmentesítésének legszemélyesebb lehetőségét kínálja, de akár különleges ajándékként is szolgál.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben