Wolfgang Huber megvédte a ProChrist evangelizációkat

Létrehozás: 2009. április 03., 10:56 Legutolsó módosítás: 2009. április 03., 14:11

Berlin – A Németországi Portestáns-Evangélikus Egyház (EKD) elnök-püspöke, Wolfgang Huber ugyan támogatásáról biztosította korábban a ProChrist evangelizációs kampányt, ám döntését most újra védelmébe kellett vennie. A Deutschlandradio Kultur című rádióadásban a püspök arról beszélt, hogy a ProChrist mozgalom nem feltétlenül jelenti az evangéliumi keresztények többségbe kerülését Németországban, sőt nem is erőszakos amerikanizálódás. Forrás: ekd.de

Wolfgang Huber megvédte a ProChrist evangelizációkat

Wolfgang Huber

„Remélhetőleg sokakat elér majd ez az evangéizációs hét, olyanokat is, akik az egykori NDK-ban élve, a történelmi események miatt, eltávolodtak a hittől és most újra megtanulhatják azt” – magyarázta a püspök.

A ProChrist missziós kampánya vasárnap kezdődött a szász Chemnitzben. A nyolc napos istentisztelet maratonon szateliten több millió embert érnek el. A evangelizációt a Kasselben lévő szabadegyházak szervezik, de felekezeteken átívelő jelentőségű.

„Nagyon irritálnak azok a hangok, amelyek az elhatárolódás új formáit és a dialógust aknázzák alá. Ezeket egyáltalán nem tartom jónak” – mondta Huber.

„Az ilyen alkalmakkor előítélet mentesen kell a keresztényeknek egymás mellé állniuk. Ha tartalmilag kritizálni való akad, azt szóvá kell tenni, de a szótlanság, a kirekesztés és a beszélgetéstől való félelem nem jó tanács. Bár azt a kegyességi irányzatot egy s más helyen amerikai befolyásnak tekintem, de egyáltalán nem helyes, ha a ProChristet általában véve úgy tekintjük, mint a német viszonyok amerikanizálását” – tette hozzá a püspök.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben