Vallási csoportok tiltakoznak a tajvani prostitúció legalizálása ellen

Létrehozás: 2009. június 25., 11:40 Legutolsó módosítás: 2009. június 25., 11:42

Tajpej – Tajvanon 11 éve számít törvénytelennek a prostitúció, ám a tajpeji sokemeletes épületek bárjaiban és éjszakai mulatóiban illegálisan azóta is virágzik ez az iparág. Mostantól hat hónapon belül a szexuális dolgozók és prostituáltak kampányának köszönhetően ők is ugyanolyan hatósági védelemben részesülnek majd, mint a vendégeik. A vallási csoportok tiltakoznak a lépés ellen. Forrás: MTI

Vallási csoportok tiltakoznak a tajvani prostitúció legalizálása ellen

Tajvani prostituált

Az intézkedések után egyes területeket kivéve nem számít majd bűnnek a "legősibb foglalkozás". "Ez olyan mint a horgászat - mondta Szu Jün-pin kormányszóvivő - a tevékenység lehet, hogy legális, de néhány helyen azért nem szabad űzni."

A tajpeji központú pártfogó csoport, a Szexuális Dolgozók és Támogatók Közössége becslése szerint 600 ezer ember foglalkozik szexszel kapcsolatos munkákkal a szigeten. A csoport elnöke szerint az ilyen foglalkozások törvényessé tételét a nyilvánosság már régóta kívánja és egyre több ember ért egyet az új döntéssel. Helyi vallási csoportok azonban tiltakozásukat fejezték ki a lépés ellen.

Tajvan a legutóbbi ország, ahol legalizálják a prostitúciót. 2003 óta Új-Zélandon a nyilvánosházak szabadon működnek, miután a parlament épphogy megszavazta a 100 éve fennálló törvények eltörlését. 2000-ben pedig egy bangladesi bíróság vonta ki a büntethetőség alól ezt az ipart, de kizárólag nők számára.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben