Twitteren kérdezhetnek a hívek az istentiszteleten

Létrehozás: 2009. május 06., 13:49 Legutolsó módosítás: 2009. május 06., 13:52

Washington – Az amerikai egyházközösségek kezdik ellepni a Twittert, sok istentiszteleten már kivetítőn követhetők a twittek. Forrás: Hírsarok / ICT Press

A templomba járókat egyre gyakrabban lehet a szertartásokon a mobiljukat a kezükben fogva, üzenetet írva látni. A klérus új utakat próbál ki az eltévelyedett hívek visszahívására. A Michigan-i Westwinds Community Church lelkészei két hetet töltöttek a gyülekezet Twitterre való felkészítésével és ma már a 900 felnőtt hívükből 150 használja a szolgáltatást.

Kijelzőre vetítik a twitteket

A papok arra bátorítják a híveket, hogy tegyék fel a prédikáció alatt felmerülő kérdéseiket, és így azokra később válaszolhatnak, de az is lehet, hogy egy másik templomba járó már idő közben válaszol. A templomban már legalább egy tucat "Twitter vasárnapot" tartottak, amikor három nagyméretű kijelzőn követhetőek a twittek a szertartás alatt.

A Bibliából is twitteltek húsvétkor

A nagy tiszteletnek örvendő Episzkopális Egyház a Twitteren keresztül is elmesélte Krisztus történetét húsvétkor. A hívőknek a Twitter egy nagyon jó fórum arra, hogy megoszthassák, milyen volt az imádság, hogyan hatott rájuk. Így a családjuk, barátaik is értesülhetnek róla, még ha nem is voltak jelen, mondta el az egyik tiszteletes.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben