Szószékcserére buzdítanak Németország keleti és nyugati része között

Létrehozás: 2009. március 26., 14:14 Legutolsó módosítás: 2009. március 26., 14:15

Berlin – Öt evangélikus egyházi vezető is arra kérte lelkészeit, hogy a berlini fal leomlásának 20. évfordulóján, november 9-én, cseréljenek szószéket kollégáikkal. A javaslat szerint a keleti országrészben szolgálók aznak nyugati szószéken prédikáljanak és fordítva. Forrás: idea.de

Az esemény jó ok lenne arra, hogy ez alkalommal Németország keleti és nyugati része között valódi partnerség jönne létre – kérték az egyházmegyéjükben szolgáló lelkészeket Ulrich Fischer (Baden), Wolfgang Huber (Berlin-Brandenburg-sziléziai Oberlausitz) és Jan Janssen (Oldenburg) valamint Alfred Buß (Westfalen) és Nikolaus Schneider (Rheinland).

„Ezzel egymás felé szimbolikusan is jeleznénk, hogy az evangélikus gyülkezetek között valódi szellemi közösség, gyakorlati segítségnyújtás van és a német egyság valóban működik közöttünk” – rták körlevelükben az egyházi vezetők.

Sok keleti és nyugati gyülekezet között a fal leomlása után élő kapcsolatok alakultak ki, amelyek sok helyen ma is működnek. De ezzel a kezdeményezéssel azokat a kapcsoaltokat is szeretnék kicsit felélénkíteni, amelyek már lanyhultak, vagy ahol a kapcsolatok esetleg valamilyen oknál fogva már megszakadtak.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben