Százötvenezer új katolikus az Egyesült Államokban

Létrehozás: 2009. április 08., 08:57 Legutolsó módosítás: 2009. április 08., 08:58

Washington – Az Egyesült Államok Katolikus Püspöki Konferenciájának március 31-i híradása szerint 2009-ben mintegy 150.000 fővel gyarapszik az amerikai katolikus egyház létszáma. Forrás: Magyar Kurír

Országszerte a legtöbben április 11-én, húsvét vigíliáján nyilvánítják ki, hogy az egyházhoz kívánnak tartozni. Az amerikai egyházmegyékben végzett felmérés adatai csak a felnőtt megtérőkről, illetve az egyházba visszatérőkről szólnak; a csecsemőkereszteléseket külön számolják.

Egyes esetekben olyan helyeken is növekszik a hívek létszáma, ahol a katolikusok hagyományosan kisebbséget alkotnak, például Georgia államban. Az Atlantai Főegyházmegye 513 katekumen és közel 2200 jelölt csatlakozását jelezte 2009-re. Közülük mintegy 1800-an húsvétkor lépnek be a főegyházmegye hívő közösségébe. A katekumenek a keresztség, az elsőáldozás és bérmálás szentségében részesülnek, a régebben megkeresztelt jelöltek pedig az elsőáldozás és bérmálkozás által lépnek teljes közösségre az egyházzal – írja a CNS.

A püspökkari közlemény nem elemzi a létszámnövekedés okait. Joggal feltételezhető, hogy gazdasági válság, valamint a Phoenixi Egyházmegye sikeres televíziós kampánya is komoly szerepet játszott benne.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben