Római szobrokat találtak a Kék Barlangban

— Felvéve: , , , , ,
Létrehozás: 2009. október 05., 09:23 Legutolsó módosítás: 2009. október 05., 09:24

Róma – Jónéhány antik római szobor fekhet a Kék Barlangban. A dél-olaszországi Capri szigetén található víz alatti barlangot a Krisztus utáni első században uszodának használta Tiberius császár. A szobrok feltehetőleg tengeri isteneket formáztak. Forrás: OrientPress Hírügynökség

Korábban már találtak néhány szobor-talapzatot, amelyek alapján a kutatók feltételezik, hogy az egykor rajtuk álló szobrok a közelben lehetnek. Egy project most szeretné eredeti pompájában visszaállítani a barlang egykori pompáját azáltal, hogy eredeti helyükre teszik vissza Tiberius szobrait.

Az olaszul Grotta Azzurra néven ismert hely Capri egyik fő turistalátványossága. A sziget a római birodalom fővárosa volt Kr.u. 27 és 37 között. Tiberius szívesen fürdött a barlang csodálatos, kék fényű ragyogásában.

A Marevivo-project során a búvárok eddig összesen hét talapzatot találtak a víz alatt. Mivel három szobrot még 1964-ben a felszínre hoztak, feltehetően négy további alkotás fekszik valahol a barlang mélyén, írja a Discovery News.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben