Pekingben nincs elég templom!

— Felvéve: , , ,
Létrehozás: 2009. január 20., 11:13 Legutolsó módosítás: 2009. január 20., 11:15

Peking - A kínai kormány tervei szerint a fővárosban összesen 12 templomot és mecsetet fognak helyreállítani illetve újra felépíteni - jelentette be a Pekingi Vallásügyi Hivatal hétfőn. Forrás: MTI

Jang Hsziaotung (Yang Xiaodong) tisztségviselő szerint a fejlesztésekkel a keresztények, a muzulmánok, a buddhisták és a taoisták vallásgyakorlási lehetőségeit szeretnék megkönnyíteni.

A Peking délnyugati Csanghszintien (Changxindian) városrészében található katolikus templom felújítási munkálataira például 12 millió jüant (370 millió forintot) különített el a városvezetés.

Az egy évszázada épült templom a városrész legnagyobb katolikus központja volt, az ötvenes években azonban - sok más vallási célú épülethez hasonlóan - raktárépületté alakították át.

"A központi vezetés döntése értelmében az egykor vallási céllal épült létesítményeket az eredetei rendeltetésüknek megfelelően fokozatosan helyre kell állítani, ebben a csanghszintieni templom lesz az első lépést" - mondta Csao Csing-lung (Zhao Qinglong) tiszteletes, aki a templom rekonstrukciós munkálatainak egyik fő koordinátora.

Pekingben több templomra lenne szükség, mert a kínai fővárosban élő katolikusok száma már 50-60 ezerre tehető, a városban pedig összesen 20 katolikus templom található, 12 közülük a külvárosi részeken - hangsúlyozta Csen Hszüe-pin (Zhen Xuebin), a pekingi egyházmegye főtitkára.

"Mivel az emberek szabadon választhatják meg vallásukat, a katolikusok száma is egyre nő" - tette hozzá.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben