Október végén döntenek – Nehéz lesz utódot találni a német evangélikus püspök helyére

Létrehozás: 2009. augusztus 28., 14:24 Legutolsó módosítás: 2009. augusztus 28., 14:26

Berlin – Mainz – A mainzi érsek, Karl Lehmann szerint nehéz lesz megfelelő utódot találni a Németországi Evangélikus-Protestáns Egyház (EKD) vezetőjének, Wolfgang Hubernek a helyére. Forrás: Frankfurter Rundschau, jesus.de

Október végén döntenek – Nehéz lesz utódot találni a német evangélikus püspök helyére

Wolfgang Huber püspök

Lehmann szerint Huber rendkívül jó kommunikációs képességekkel rendelkezik, ezzel együtt pedig nagyon jó teológus, szociáletikus és Berlinben jó kapcsolatai vannak a politikai és társadalmi döntéshozókkal – minderről a katolikus egyházi vezető a Frankfurter Rundschaunak nyilatkozott.

Lehmann, aki 1987-2009 között a Német Katolikus Püspöki Konferencia vezetője volt, épp ezért nem akar lehetséges utódokat megnevezni Huber helyére. Véleménye szeirnt ugyanis akiket a legtöbbet emlegetnek egy püspöki székre, azok biztosan nem lesznek befutók a végső szavazásnál.

Mint ahogyan arról már honlapunkon mi is beszámoltunk, a 67 éves Huber novemberben leköszön püspöki posztjáról. Tartományi egyházában utódja a koblenzi szuperintendens, Markus Dröge lesz.

Október végén dönt azonban az EKD zsinata Ulmban arról, ki legyen az elkövetkezendő hat évben az elnök-püspök az EKD élén.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben