Obamáék templomba járnának

Létrehozás: 2009. február 06., 18:44 Legutolsó módosítás: 2009. február 06., 18:44

Washington - Barack és Michelle Obama továbbra is keresi azt a vallási gyülekezetet, amelynek tagjai lehetnének, s amelyet rendszeresen látogathatnák - erősítette meg a washingtoni Fehér Ház. Forrás: MTI

Obamáék templomba járnának

Obama, lánya és felesége

A Fehér Ház sajtószóvivője, Robert Gibbs által kiadott közleményben foglaltak szerint az elnöki házaspár több parókiát is felkeresett a beiktatást megelőző napokban. Mindazonáltal az elnök és felesége szeretne még egy kis időt, hogy eldöntsék: mely gyülekezet tagságához csatlakozzanak.

Eltérően elődétől, George W. Bush-tól - aki a beiktatása előtti naptól fogva rendszeresen látogatója volt a vasárnapi istentiszteleteknek - a hivatalban lévő elnök még nem ment templomba.

Az Egyesült Államokban, ahol az emberek többsége vallásosnak vallja magát, és tagja valamely gyülekezetnek, nagy jelentősége lehet annak, hogy az elnök jár-e templomba vagy sem.

A szóvivő tájékoztatása szerint az ország gazdasági problémáival elfoglalt elnök így is gyakorolja hitét, holott most nem jár templomba.

A választási kampány során Barack Obama Jeremiah Wright tiszteletes rasszista megnyilvánulásai miatt elhagyta a Krisztus Egyesült Szentháromság Egyházat, amelyet előzőleg hosszú éveken át támogatott.

A keresztény elnöknek továbbra is meg kell küzdenie az interneten terjedő pletykákkal, amelyek szerint valójában muzulmán.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben