Nem ismerik a Bibliát az irodalmárok

— Felvéve: , ,
Létrehozás: 2009. február 19., 14:41 Legutolsó módosítás: 2009. február 19., 14:41

London - Nagy-Britanniában az irodalmat hallgatók alig vagy egyáltalán nem ismerik a Bibliát. A klasszikus irodalmat azonban nem értheti meg az, aki nem ismeri annak biblikus vonatkozásait - magyarázta az angol udvari költő, Prof. Andrew Motion, a BBC-nek adott nyilatkozatában. Forrás: idea.de

Nem ismerik a Bibliát az irodalmárok

William Shakespeare

Motion angol irodalmat oktat a University College Londonban és az iránt érdeklődött hallgatói között, hogy vajon tudják-e, hogy Shakespeare Measure for Measure című magyarul Szeget szeggelnek fordított drámájának címének analógját honnan vette. A diákok közül azonban senki sem tudta, hogy a Szemet szemért hegyiebeszédbeli párhuzamról van itt szó.

Vagy amikor John Milton Paradise Lost (Elveszett paradicsom) című művét elemezték, amely a bűnbeesés történeté mondja el, azt, hogy Ádám és Éva hogyan kísértetik meg a Sátán által és hogyan űzetnek ki a paradicsomból, a diákok a bibliai párhuzamokról keveset tudtak.

- Természetesen nem a diákok a hibásak ebben, hanem inkább egy általános képzési problémáról van szó, amit az akadémikusoknak kellene megoldaniuk - magyarázta Motion.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben