Merkel és Köhler is részt vesznek majd az LVSZ nagygyűlésen?

Létrehozás: 2009. október 27., 16:13 Legutolsó módosítás: 2009. október 27., 16:15

Genf – Várhatóan a Német Szövetségi Köztársaság kancellárnője, Angela Merkel (CDU) és a szövetségi elnök, Horst Köhler is részt fognak venni a 2010-ben Stuttgartban megrendezésre kerülő Lutheránus Világszövetség nagygyűlésén – az LVSZ megválasztott főtitkára, Martin Junge jelentette be ezt az epd-nek Genfben. Forrás: epd.de

Merkel és Köhler is részt vesznek majd az LVSZ nagygyűlésen?

Angela Merkel

„Jelentőségteljes momentum lenne számunkra, ha a kancellárnő és az elnök is meglátogatna bennünket Stuttgartban” – mondta Junge.

A lutheránusok remélik, hogy Merkel és Köhler – akik mindketten evangélikusok – végül igent fognak mondani a meghívásra. A nagygyűlésre az LVSZ 140 tagegyházából több száz képviselőt várnak a találkozóra. Junge maga ezen a nagygyűlésen fogja elfoglalni főtitkári székét.

„Szeretnénk, ha azok az emberek is felfigyelnének majd a tanácskozásunkra, akiket az egyházi dolgok annyira nem foglalkoztatnak. Stuttgartban a lutheránusok az erőszak és az elnyomatás ellen is szeretnék felemelni szavukat. Tisztáznunk kell, hogy a vallást nem szabad politikai célokra felhasználni” – követelte a chilei származású férfi, aki a zimbabwei Ishmael Nokot fogja követni hivatalában.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben