Meleg lelkész támogatja Obamát

Létrehozás: 2008. november 16., 14:41 Legutolsó módosítás: 2008. november 16., 14:42

Washington - A Fehér Házban nem csak a lakók cserélődnek le, hanem a szellemi vezetők is. A januártól hatalomba lépő Barack Obama ugyanis Vicki Gene Robinson (Concord/ New Hampshire) homoszexuális püspököt kérte fel tanácsadójául. Forrás: idea.de

Meleg lelkész támogatja Obamát

Robinson püspök

Már több mint 50 éve, a nemrégiben 90. születésnapját ünneplő Billy Graham szolgált a Fehér Házban, mint lelkigondozó. Dwight D. Eisenhower (1890-1969) óta Grahamnek minden amerikai elnökkel volt kapcsolata, attól függetlenül, hogy azok demokrata vagy republikánus színekben kerültek-e be az elnöki székbe.

A választási küzdelemben John McCain szintén Graham szellemi vezetését kérte. A teológiailag konzervatívabb keresztények azonban most aggódva figyelik Barack Obama döntését, aki a vitatott, anglikán vallású  püspök, Robinson segítségért kérte.

A püspök a választási küzdelem alatt háromszor adott tanácsot Obamának - írta a londoni Times. Robinson a homoszexualitást a keresztények életének részeként tekinti, ám a Bibliát forgató keresztények szerint ez elfogadhatatlan vélemény, mivel a Szentírás bűnös dolognak tekinti az azonos neműek nemi kapcsolatát.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben