Mégsem zavaró a pünkösdi gyülekezet istentisztelete

Létrehozás: 2010. január 15., 12:40 Legutolsó módosítás: 2010. január 15., 12:41

London – A londoni pünkösdi gyülekezet megnyerte azt a pert, amit azért indítottak ellenük, mert túlságosan zajosnak tartották a gyülekezet istentiszteleteit a helybéli polgárok. Forrás: idea.de

A Lambeth Kerületi Rendeleti Hivatalnak ezért januártól vissza kelett vonnia azt a rendeletet, amelyet még szeptemberben hozott a gyülekezettel szemben. Akkor ugyanis a Minden Nemzedék Gyülekezet / Kennington hangszórókon keresztül mintegy hatszáz résztvevő felé közvetítette istentiszteletét, a gyülekezeti házon kívül is, de a környékbeliek beperelték őket emiatt. Különösen a nagyothalló, idősebb gyülekezeti tagok nehezményezték azt, amiért vasárnap nem hallhatták rendesen a prédikációt.

Abraham Sackey lelkész szerint már 45 éve ilyen módon rendezik meg isntetiszteleti alkalmaikat, de eddig még semmiféle gond nem volt ebből a környéken. A lelkész szerint ez is mutatja azt, hogy az utóbbi időben egyre többen a keresztények ellen vannak Nagy-Britannia szerte.

A gyülekezet egyébként 1916-ban alakult meg, és már mintegy 135 gyülekezetük van az országban. Tagjai az Evangéliumi Alliansznak és 40 országban képviseltetikmagukat.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben