Megbüntetné az egyházat Obama jelöltje?

Létrehozás: 2010. január 13., 09:54 Legutolsó módosítás: 2010. január 13., 09:55

Washington – Bill Donohue, az amerikai Katolikus Liga elnöke szerint „meg akarja büntetni az egyházat” Dawn Johnsen, akit Barack Obama jelölt az amerikai Igazságügyi Minisztérium jogtanácsosi hivatalának vezetői posztjára. Forrás: OrientPress Hírügynökség

Megbüntetné az egyházat Obama jelöltje?

Dawn Johnsen

Johnsen, akit még tavaly jelölt az elnök a jogtanácsosi hivatal vezetőjének, erősen abortuszpárti álláspontjáról ismert. A különböző bürokratikus manőverek miatt azonban még nem lépett hivatalba, jelenleg a Fehér Ház, azaz Obama dönthet, hogy ragaszkodik-e hozzá, mivel a Szenátus 2009 végéig nem döntött róla – írja a CNA híréra hivatkozva a Magyar Kurír.

Donohue szerint (az egyébként metodista) Johnsen a nyolcvanas évek végén részt vett egy ügyben, amelyben meg akarták fosztani a katolikus egyházat adómentes státuszától, arra hivatkozva, hogy abortuszellenes álláspontjával megsérti az amerikai adóhivatal, az IRS szabályait, de a kezdeményezés sikertelenül ért véget.

Donohue január 8-i közleményében megjegyezte: nem lepődött meg Obama választásán, hiszen az elnök sorra abortuszpárti, egyházellenes jelölteket nevez meg, akiknek a sorában nem Dawn Johnsen volt az első, ugyanakkor még ezek közt a jelöltek közt is kirívó, hogy Johnsen ilyen nyílt támadásban vett részt a katolikus egyház ellen. Nem ő Obama első katolikusellenes jelöltje, de messze a legradikálisabb – vélekedik a Katolikus Liga elnöke.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben