Már 90 ezer ember jeletkezett a Kirchentagra

Létrehozás: 2009. április 27., 14:40 Legutolsó módosítás: 2009. április 27., 14:41

Bréma – Négy héttel az Egyházi Napok (Kirchentag) előtt már összesen 90 ezer ember jelentkezett a szervezőknél. Az eseményt felügyelő Ellen Ueberschär szerint a százezres határt biztosan el fogják érni. Két évvel ezelőtt Kölnben 103 ezer ember ment el a rendezvényre. Forrás: epd.de, ekd.de

Ueberschär szerint a rendezvényt alapvetően meg fogja határozni a gazdasági válság, és annak ellenére, hogy a Kirchentag nem gazdasági fórum, minden bizonnyal a résztvevők sok ilyen jellegű kérdésre szeretnének majd választ kapni.

Ezek immárom a 32. Német Egyházi Napok lesznek.
A május 20 - 24 közötti rendezvényre olyan prominens személyiségek is hivatalosak lesznek, mint a korábbi kancellár, Helmut Schmidt és a Világbank elnöke, Robert Zoellick, akik a gazdasági válság és felelősség viszonyáról fognak beszélni.

Az egyházi rendezvény témája egyébként az „Ember, hol vagy?” lesz, amelynek keretében a Kirchentagok 60 éves történetén túl nevelésről, klímavédelemről, képzésről lesz szó és a berlini fal 20 évvel ezelőtti leomlásáról is folyik majd eszmecsere.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben