Magyarul beszélt XVI. Benedek és az iszap lavina károsultjairól emlékezett meg

Létrehozás: 2010. október 14., 11:26 Legutolsó módosítás: 2010. október 14., 11:43

Róma – A katolikus egyházfő is megemlékezett a magyarországi iszapkatasztrófa áldozatairól szerdai általános kihallgatásán. Forrás: MTI, hirado.hu

„Szeretettel köszöntöm a magyar híveket, különösen azokat, akik Miskolcról, Tesmagról, Gödről, Dányból és Kislétáról jöttek. Megemlékezem a kolontáriakról, akiknek el kellett hagyniuk otthonukat és mindenkiről, akiket a mérgező iszap sújtott. Imáimba zárom azokat, akik életüket veszítették. Szívesen adom apostoli áldásomat rátok és mindazokra, akik az érintettek segítségére sietnek. Dicsértessék a Jézus Krisztus!” – mondta XVI. Benedek pápa magyar nyelven szerdán délelőtt a vatikáni Szent Péter téren tartott audiencia végén.

Az egyházfő a Szent Péter-bazilika előtti téren tartott pápai általános kihallgatáson részt vevő magyar zarándokokhoz intézte szavait, akik az egri főegyházmegyéjéből és a szlovákiai besztercebányai egyházmegyéből érkeztek, valamint a váci egyházmegyéből és a hajdúdorogi görög katolikus egyházmegyéből jöttek el a Vatikánba. A pápa szavait taps kísérte a magyarok és az audiencián részt vevő több ezer olasz és külföldi hívő részéről is.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben