Karol Wojtyła a Facebookon

Létrehozás: 2011. március 17., 11:16 Legutolsó módosítás: 2011. március 17., 11:17

A Vatikáni Rádió és a Vatikáni Televíziós Központ közös kezdeményezésére II. János Pál pápa emlékoldalt nyitottak a YouTube és Facebook internetes csatornákon, melyek március 14. óta működnek. Forrás: Magyar Kurír

Az újdonsággal kapcsolatban, amely részét képezi a május elsején esedékes boldoggáavatásra való felkészülésnek, Federico Lombardi szentszéki szóvivő, a Vatikáni Televíziós Központ és a Vatikáni Rádió igazgatója elmondta: II. János Pál boldoggáavatása sokak számára nagyon fontos esemény, köztük a fiataloknak is, akik az ifjúsági világtalálkozók alkalmával vagy egyéb eseményeken láthatták őt. A kezdeményezés célja az volt, hogy a szeretett pápa facebookos és youtube-os oldalával további lehetőséget nyújtsanak személyének megismerésére, az általa mondott híres beszédeken és felvételeken keresztül.

A Vatikáni Televíziós Központ (CTV) és a Vatikáni Rádió kezdeményezése a Tömegtájékoztatás Pápai Tanácsával való egyeztetés eredményeként született meg. A közösségi oldalakon keresztül II. János Pál újra megszólítja a fiatalokat, akik halálát követően sem feledkeztek meg róla, és emlékét továbbra is őrzik szívükben. Ezek a közösségi oldalak kiegészítik II. János Pál üzeneteit, amelyekkel arra szólította a fiatalokat, hogy helyesen használják fel az új technológiákat.

XVI. Benedek pápa a 2011-es Tömegtájékoztatási Világnapra írt üzenetében megállapította, hogy az új technológiák segíthetnek a közösségépítésben és a kapcsolatformálásban. „Célunk – mondta Lombardi –, hogy ezeken az új kommunikációs eszközökön keresztül is értékeket közvetítsünk. Mi más segíthet minket jobban, mint a pápa hangja és a róla készült felvételek?”.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben