Iszlám fenyegetés: Veszélyben vannak a német vezetők?

Létrehozás: 2009. április 29., 15:25 Legutolsó módosítás: 2009. április 29., 15:28

Berlin – Német politikusok és egyházi vezetők ki vannak téve a fundamentalista muszlimok támadásainak? A Bild című német napilap értesülései szerint az Interneten egy német nyelvű iszlamista fórumon arra szólították fel embereiket, hogy gyilkolják meg a Német Iszlám Konferencia tagjait. Forrás: idea.de

Az internetes oldalon többek között a német belügyminiszter, Wolfgang Schäuble (CDU), az EKD vezető püspöke, Bischof Wolfgang Huber (Berlin), és a Muszlimok Központi Tanácsának vezetője, Ayyub Axel Köhler (Köln), képe szerepel, őket fenyegették meg. Huber egyébként nem is tagja a Német Iszlám Konferenciának, amelyben 15 állami és 15 iszlám vezetőt delegálnak.

A napilap szerint a fórum egyik tagja arra szólította fel társait, hogy mindenkit mészároljanak le, akik a konferencián részt vesznek.

Az EKD nem akarta a sajtóértesüléseket kommentálni. Reinhard Mawick (Hannover) szóvivő szerint először meg kell vizsgálni azok valóságtartalmát.

Az EKD egyébként folyamatos párbeszédet folytat az iszlám vallásúakkal, legutoljára 2007-ben tárgyalt az EDK vezetősége és a Németországi Muszlimok Koordinációs Tanácsa egymással.

Németországban egyébként 3,4 millió muszlim él.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben