Istentisztelettel nyitották meg az ELCA nagygyűlését

Létrehozás: 2009. augusztus 18., 17:21 Legutolsó módosítás: 2009. augusztus 18., 17:50

Minneapolis – Augusztus 17-én a mintegy 2300 résztvevő közös énekléssel és imádsággal nyitotta meg az Amerikai Evangélikus-Lutheránus Egyház (Evangelical Lutheran Church in America (ELCA) nagygyűlését Minneapolisban. A jubileumi gyűlés témája: Isten munkája a mi kezünkben. Forrás: elca.org

 
 
Istentisztelettel nyitották meg az ELCA nagygyűlését

A nyitó istentiszteleten

Mark S. Hanson, az ELCA elnöklő püspöke megnyitó beszédében elmondta, hogy fontos az, hogy az egyháziak felismerjék és megnevezzék félelmeiket. „A félelmek táplálják a gyanút, a sejtelmeket és a cinizmust, amely olyan cselekedetekhez vezet, amelyek helytelenek, és embertársaink ellen valóak. A félelmek vezethetnek bennünket olyan cselekedetekhez, amelyek a saját biztonságunkat ugyan elősegítik, de nem szolgálják azt, hogy hitben felszabaduljunk arra, hogy bizalommal és alázatossággal szolgáljunk másoknak” – mondta Hanson.

„De van egy történet, amely a félelmek leküzdésében segít, és ez Jézus Krisztus története, aki jelen van ezen a gyűlésen is. Jézus örömeink forrása, Jézus a békénk forrása egy békétlen világban. Ő kiküldött bennünket ebbe a világba, hogy megosszuk mindenkivel a jó hírt, és emlékeztessünk erre mindenkit” – figyelmeztetett a püspök.

Carlos E. Peña, az ELCA alelnöke a liturgiában vett részt, míg Christina Jackson-Skelton, és David D. Swartling a Szentírásból olvastak fel. A minneapolisi Nemzeti Lutheránus Kórus (National Lutheran Chor) énekelt.

Az ELCA nagygyűlésén, amely augusztus 23-ig tart többek között a világ éhezésének kérdésével, az AIDS és HIV stratégiával fognak foglalkozni. Emellett olyan kérdéseket is megtárgyalnak, hogy engedélyezik-e meleg lelkészek szolgálatát az egyházban vagy sem.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben