Huber püspök nyilatkozatot adott ki a német tragédiával kapcsolatban

Létrehozás: 2009. március 12., 14:15 Legutolsó módosítás: 2009. március 12., 14:18

Hannover – A Németországi Evangélikus (Protestáns) Egyház elöljárója, Wolfgang Huber püspök nyilatkozatot adott ki a 16 halálos áldozatot követelő winnendeni iskolai ámokfutással kapcsolatban. A püspök együttérzéséről biztosította minden áldozat hozzátartozóját. Forrás: EKD

A nyilatkozat magyar fordítását az alábbiakban közöljük:

„A winnendeni ámokfutás borzalommal, rémülettel és gyásszal tölt el. Együttérzéssel és imádságban gondolok ezekben a pillanatokban mindenek előtt az áldozatok családjára, a diákokra és a tanárokra, akik a Albertville-Reáliskolába járnak és dolgoznak, és így gondolok Winnenden városára is. Imádságomban a tettes családja mellé is állok.

A fájdalomnak és bizonytalanságnak teret kell most engednünk és Istennél kell menedéket és támaszt keresnünk. Hálás vagyok azért, hogy ennek a kegyetlen eseménynek a helyszínén jelenleg is lelkigondozók sokaságához lehet fordulni.

Az ámokfutás a hasonló tettekre való emlékezés sebeit is felszakítja. Különösen is azokra gondolok, akik már elszenvedték ezt a megfoghatatlan történést és azokra is, akiknél az emlékezés révén most újra közel kerül a borzalom.”

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben