Fokvárosban elkezdődött a világevangelizációról szóló kongresszus

Létrehozás: 2010. október 18., 15:38 Legutolsó módosítás: 2010. október 18., 15:39

Fokváros – Vasárnap kezdődött Fokvárosban a Világevangelizáció III. Nemzetközi Lausanne-i Kongresszusa. A világ 190 országának több mint négyezer evangéliumi vezetőjét és misszionáriusát várják a találkozóra. Forrás: epd.de, evangelikus.hu

A világ minden tájáról érkező keresztények október 24-ig az egyházak jövőjéről és missziós lehetőségeiről fognak tárgyalni. A szegénység elleni küzdelem, a teremtés védelme és a vallásszsabadság valamint a globalizáció is a konferencia témái között van.

A Lausanne-i missziós mozgalom az Evangéliumi Szövetség (Allianz) képviselőit is meghívta a találkozóra. Az első világevangelizációs konferenciát egyébként 1974-ben tartották Lausenne-ban, innen az elnevezés.

1989-ben a Fülöp-szigeteki Manilában volt a második kongresszus, most pedig elérkezett a harmadik ideje.

Anglikánok, lutheránusok, reformátusok, metodisták, baptisták, pünkősdisták és kisebb független szabadegyházak képviselői is részt vesznek majd a tanácskozáson. Az Egyházak Világtanácsa, valamint más keresztény felekezetek, így a római katolikusok és az ortodoxok megfigyelőként vesznek részt a konferencián.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben