Felmérést készíttetett fiataljai körében az anglikán egyház

— Felvéve: , , , , ,
Létrehozás: 2009. május 15., 08:35 Legutolsó módosítás: 2009. május 15., 08:37

London – Tavaly az egyház képviselői egy széleskörű felmérést készítettek a fiataljaik körében HIV és AIDS témakörben. A Stellenbosch Egyetem kutatói összesen 12 egyházkerület fiataljait (10 és 24 év közöttieket) kérdezték meg. Az eredmények szerint a 10 és 13 év közöttiek 10 százaléka él nemi életet. 38 százalékuk biztos benne, hogy a HIV és az AIDS gyógyszerrel megelőzhető és 30,4 százalékuk szerint a betegség a közös vécéülőke használattal is terjedhet. Forrás: medipress.hu

27 százalékuk szerint a HIV fertőzés megelőzhető, ha szexuális együttlét után megfürdenek. A megkérdezettek 97,1 százaléka vallotta magát kereszténynek. és 98 százalékuk tartotta fontosnak az egészséges életet. Azok közül, akiknek még nem volt szexuális kapcsolatuk senkivel, a legtöbben úgy gondolták, hogy jobb várni a nemi élet megkezdésével a házasságot.

Ezzel együtt a megkérdezettek kétharmada szerint semmi rossz nincs abban, ha egy fiú és egy lány 'elszórakoztatják egymást'. A megkérdezettek 90 százaléka saját elmondása szerint tart a HIV-től. A szakértők szerint jelentős különbség mutatkozik a megkérdezettek morális beállítottsága és viselkedése között.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben