Facebook profilt kap a pápa

Létrehozás: 2009. május 21., 08:12 Legutolsó módosítás: 2009. május 21., 08:24

XIV. Benedek pápa készül beindítani Facebook profilját a Vatikán új, online technológiákat megcélzó stratégiájának részeként, amivel mind az egymilliárd hívét el akarja érni a római katolikus egyház. Forrás: ICTPress

A kezdeményezés ugyanannak az eseménysorozatnak a része, amely a YouTube csatornáját is elindította a pápának, de most egy iPhone alkalmazással, és egy új Vatikán honlappal is bővül a kommunikációs csatornák tárháza. A www.pope2you.net tervezett indulása május 24. Az egyház hasonlóan akarja felhasználni az internetet, mint ahogy Obama elnök tette kampánya idején és beiktatása óta folyamatosan.

A stratégiát Federico Lombardi jezsuita pap vázolta fel, aki sokáig a Vatikán Rádió vezetője volt, de a Szentszék sajtóirodáját is ő irányítja. Az egyház felismerte, hogy az internet már minden csatornát kiszorított a televíziótól eltekintve, és most alkalmazkodniuk kell a változó világhoz – mondta el Lombardi. Húsvétkor 27 nyelven lehetett feliratozva követni a YouTube-on a pápa üzenetét.
Claudio Celli érsek, aki a társadalmi kommunikációért felelős pápai tanács vezetését látja el, elmondta, hogy a pápa a párbeszéd kultúrájának népszerűsítésére invitálja az embereket, és elsősorban a fiatalokhoz akar szólni. „Mindenképpen ki kell használnunk az új technológiai vívmányok jelentette előnyöket.”

A nemsokára megjelenő „The Pope Meets You on Facebook” iPhone alkalmazás segítségével virtuális képeslapokat küldhetnek majd a felhasználók egymásnak, amin a pápa szerepel, és egy idézet valamelyik beszédéből.
A hamarosan induló weboldalt Paola Padrini olasz pap készíti, aki már sok hasonló fejlesztésben részt vett, például az iBreviary iPhone alkalmazáséban, amellyel liturgikus szövegekhez lehet hozzáférni – írta meg a Telegraph.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben