Egyre több embert érint a klímaváltozás

— Felvéve: , , , ,
Létrehozás: 2009. június 10., 14:06 Legutolsó módosítás: 2009. június 10., 14:07

Nemzetközi segélyszervezetek számításai szerint a globális éghajlatváltozás egyre több ember életére van komoly hatással. A 2008-as esztendőben az árvizek, aszályok és viharok miatt mintegy 20 millióan kényszerültek otthonuk elhagyására, összesen pedig több mint 221 millió ember életét érintették a természeti katasztrófák. Forrás: Magyar Kurír

Az adatokról 18 ENSZ-hez kötődő és nem-kormányzati szervezet számolt be az ENSZ klímakonferenciáján, amelyet Bonnban tartanak ezekben a napokban a Koppenhágában decemberben aláírandó egyezmény előkészítő tanácskozásaként.

Az éghajlatváltozás következményei napjainkban ötször annyi ember életére vannak hatással, mint például a háborús konfliktusok – olvasható a megállapítások között. A klímaváltozás okozta humanitárius kihívások immár hihetetlen méreteket öltöttek – mondta John Holmes, az ENSZ humanitárius ügyekben illetékes koordinátora. A jövő nagy feladata, hogy a politikai döntéshozók hangsúlyozottabban vegyék figyelembe az emberi tevékenység által okozott környezeti változások előidézte természeti katasztrófák miatt otthonukat elhagyni kényszerülők sorsát, illetve csökkentsék szenvedésüket. Ugyanez az alapelv vonatkozik a Koppenhágában megkötendő szerződésre is – hangsúlyozzák a szakértők.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben