Egy extravagáns katolikus templom – Mint egy modern űrbázis

Létrehozás: 2009. július 08., 08:24 Legutolsó módosítás: 2009. július 08., 08:27

Santa Monica – A santa monica-i felekezet temploma kívülről a legnagyobb jóindulattal is maximum érdekesnek nevezhető, de beltere kifejezetten izgalmas. Forrás: ingatlanmenedzser.hu

Az egyházkerületi tanács irányelveit követve a Vicens&Ramos különleges, könnyűszerkezetű templomot tervezett a santa monica-i felekezetnek, egy épületbe sűrítve minden egyházmegyei funkciót, a templomtól a felekezei irodákon keresztül a lelkészlakig.

Az épületnek egyszerre kell az egyházi funkciókat ellátnia, valamint a városi környezetbe illeszkednie, így a tervezők úgy döntöttek, hogy az épület spirituális rendeltetését csak a belső térben mutatják meg, az épület szerkezetét inkább a telekhez, illetve a környező épületekhez igazították.

A helyhiány volt az egyik oka annak, hogy a templomot és a parókia épületeit egyetlen építménybe vonták össze. A templom igazi érdekessége a belső tér: a katolikus egyház hagyományitól merőben eltérő minimalista, pontosan kidolgozott a végletekig egyszerű falak és berendezés, a legkiválóbb márvány- és fa alapanyagok felhasználásával készült. A berendezések megvilágítását spotlámpákkal oldották meg kellemesen nyugodt és békés hangulatot teremtve a templomban.

Linkek
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben