Billy Graham 90 éves lesz

Létrehozás: 2008. október 14., 15:24 Legutolsó módosítás: 2008. október 25., 16:14
Graham, a prédikátor
 
Graham, a prédikátor

Forrás: idea.de

Charlotte – A XX. század minden bizonnyal legismertebb prédikátora, a baptista Billy Graham (Montreat/US-North Carolina), november 7-én ünnepli 90. születésnapját.

Graham több mint 60 éves igehirdetői szolgálata alatt kereken 210 millió embernek, 185 országban hirdette az evangéliumot.

A lelkész az utóbbi időben sajnos sok betegségtől szenved, többek között Parkinson-kór gyötri. Feleségével, Ruth-tal, aki az elmúlt évben halt meg, összesen 5 gyermeket neveltek. 19 unokája és 28 dédunokája született eddig.
Az Észak-Karolina államban, Charlotte-ban működő Billy Graham társaság arra szólította fel a keresztényeket, a gyülekezeteket, hogy gratuláljanak a lelkésznek a születésnapjára.
A www.billygraham90.com oldalon az Internet felhasználói leírhatják élményeiket, amelyeket Grahammel éltek át.
A leginkább olyan történeteket várnak az oldal szerkesztői, amelyekből az tűnik ki, hogy Graham szolgálata mennyire érintette meg őket.

- Felhívjuk mindenki figyelmét, aki édesapám szolgálatai során szánta el magát, és döntött Jézus Krisztus mellett, hogy írja le nekünk történetét – írta Graham legidősebb fia, Franklin Graham (Boone/North Carolina), a Billy Graham társaság vezetője.

A beküldött történeteket november 1-ig várják, majd utána könyvbe kötik, és egy későbbi időpontban adják majd át Billy Grahamnek.

Október 10-én egyébként az amerikai mozikba került egy játékfilm, amely a prédikátor életét mutatja be. A főszerepben az amerikai színész, Armie Hammer látható, akit az amerikai Veronica Mars tévésorozatból ismerhetnek a nézők, valamint a Flicka című játékfilmből.

Egy mellékszerepben pedig az Oscar-díjas Martin Landau is feltűnik.

A film zenéjét John Carter Cash szerezte, aki a híres country énekes Johnny Cash (1932-2003) fia. Az amerikai Tennessee államban forgatott film rendezője az egykori színész, Robby Benson.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben