Bibliai utalások az amerikai hadsereg fegyverein

— Felvéve: , , , , ,
Létrehozás: 2010. január 20., 14:56 Legutolsó módosítás: 2010. január 20., 14:57

Washington – Az ABC News beszámolt róla, hogy az amerikai tengerészgyalogosok által használt távcsöves gépfegyverek sorozatszáma bibliai utalást tartalmaz. Forrás: ABC.com, globusz.net

ABC News kiderítette, hogy a Trijcon fegyvergyártó cég  honlapjának tanúsága szerint Amerika nagyságát annak köszönheti, hogy történelme során tiszteletben tartotta a bibliai tanítás szellemét. A Trijcon 2008-ban 100 millió dollár értékben kapott megrendelést a Pentagontól.

Szakértők szerint a bibliai utalás ellentétes az alkotmánnyal, hiszen sérti az egyház és az állam elválasztását. A dolog azért is aggályos, mert erősítheti az iraki és az afgán lázadóknak azon meggyőződését, hogy az Egyesült Államok keresztes hadjáratot folytat ellenük.

A hadsereg vezetése állítja, hogy nem volt tudomása a bibliai utalásokról, az ABC Newsnak nyilatkozó katonai ügyész visznt elmondja, hogy a tisztek egymás között csak „Jézus Krisztus fegyvereként" utaltak a Trijcon távcsöveivel ellátott gépfegyverekre. A Talking Points Memo pedig megjegyzi, hogy az internetes fórumozók már 2006-ban megírták, hogy a távcsöveken feltüntetett kódok bibliai szöveghelyekre utalnak.

További cikk.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben