Berlusconi leszólt egy finn templomot

— Felvéve: , , ,
Létrehozás: 2009. május 14., 11:34 Legutolsó módosítás: 2009. május 14., 11:36

Róma – Az olasz miniszterelnök, Silvio Berlusconi egy múlt heti tévéadásban egy finn élményéről mesélt, melyet a finnek megdöbbenéssel hallgattak. Nyilatkozatában ugyanis nevetség tárgyává tett egy 18. századi finn templomot. Mind a finn Külügyminisztérium, mind pedig az egyházközösség sértőnek érzi Berlusconi kijelentését. Forrás: kitekinto.hu

„Képzeljék el, amikor Finnországban jártam, elvittek megtekinteni egy 18. századi fából épült templomot. Emlékszem, nagyon fontos volt ez számukra. Kora reggel keltünk, és majd 3 órát utaztunk, hogy megtekintsük a templomot. Majd mikor odaértünk, ott volt egy templom, mely úgy nézett ki, mintha földig rombolták volna.” - mondta ezt a miniszterelnök, miközben kezével egy ikszet formált.

A finn Külügyminisztérium szerint legutóbb Berlusconi, aki egyébként gyakran szókimondó és csípős megjegyzéseiről híres, 1999-ben járt ott, és sosem nézett meg templomokat, egy templom vendégkönyvében sem szerepelt. A Helsingin Sanomat napilap szerint valószínűleg Izlanddal keverte össze Berlusconi Finnországot.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben